”Regeringens naturnationalparker er en katastrofe!”

Man lever ikke op til de generelle regler for dyrevelfærd, hedder det i skarp borgerlig kritik af miljøministerens planer

Miljø og Fødevareministeriet

Det er langtfra kun Bæredygtigt Landbrug, der protesterer mod den socialdemokratiske regerings planer om såkaldte naturnationalparker – hvor dyrkning af jorden er forbudt, og hvor indhegnede, græssende dyr skal passe sig selv.

”Regeringens naturnationalparker er en katastrofe”, lyder det således fra Venstres ordfører Erling Bonnesen til Maskinbladets hjemmeside.

”Det er stærkt kritisabelt, at regeringen ikke lever op til de generelle regler for dyrevelfærd, og at regeringen selv vil søge dispensation væk fra lovgivningen”, tilføjer han.

Erling Bonnesen opfordrer nu miljøminister Lea Wermelin (S) til at få trykket på stopknappen for udrulningen af naturnationalparkerne – med henblik på at få både processen og sagerne til at gå om.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel om emnet HER, ligesom Bæredygtigt Landbrugs indsigelser mod statslig dyremishandling fremstår tydeligt i bl.a. pressemeddelelsen HER. Som det fremgår af teksten HER, har regeringen i forvejen udsat planerne om naturnationalparker som følge af de massive protester, der også kommer fra eksempelvis de involverede kommuner.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top