Nettet strammes efter flere kritiske afhøringer i minkkommissionen

Politiets top måtte igen beklage overfor landets minkavlere under afhøringer i granskningskommissionen

mink-3

Det er aldrig blevet undersøgt, om minkavlere efter opkald fra politimyndighederne følte sig presset til at acceptere, at en myndighedsperson fik adgang til deres bedrifter for at optælle mink.

For ingen personer i den øverste politiledelse overvejede at kontakte samtlige 250 minkavlere, som i slipstrømmen på regeringsbudskabet om aflivning af alle mink blev kontaktet af politielever, der under opringning læste op fra de problematiske actioncards.

”Det var ikke en overvejelse”, forklarede politidirektør Lykke Sørensen ifølge Landbrugsavisen, da hun fredag fik spørgsmålet i den granskningskommission, der undersøger den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink.

Også Birgitte Buch – juridisk sektionsleder i Den Nationale Operative Stab – blev afhørt i granskningskommissionen fredag. Hun fandt det heller ikke nødvendigt at kontakte minkavlerne.

Hun blev mødt af flere kritiske spørgsmål under afhøringen – og endte med at beklage overfor de minkavlere, som havde forstået budskaberne som en trussel.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER. Effektivt Landbrug hæfter sig ved politiets modstridende forklaringer i minksagen – læs om dén vinkel via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top