Minkavler: Utilgiveligt svigt af myndighederne

Jeg glemmer det aldrig, lyder det fra Kim Dahl Nielsen – som tænker tilbage på Rigspolitiets og Fødevarestyrelsens ageren

mink-2

”Det var så frustrerende, at vi ikke kunne få hjælp nogle steder. Det var som om, at myndighederne – politi og styrelse – blot tænkte, at når vi kommer efter den 9. november, så er alt glemt. Men jeg glemmer det aldrig. Et svigt fra myndigheder, der til daglig står for både lovlydighed og sikkerhed, der ikke kan hjælpe i sådan en situation – det er utilgiveligt!”

Ordene kommer fra minkavler Kim Dahl Nielsen, som er blevet interviewet af Maskinbladet. Han og hans tre medejere står tilbage med en manglende tillid til især Rigspolitiet og Fødevarestyrelsen efter de dramatiske dage, hvor samtlige mink i Danmark blev aflivet.

Ved Kim Dahl Nielsens virksomhed, Sønder Eng Mink, løb der således minksaft ud af lastbilerne, og såvel døde som smittede minkkadavere flød på vejene omkring Brønderslev, blot 500 meter fra byskiltet. Minkene var blevet tabt på vej mod minkgravene ved Holstebro, og minkavleren og lokale vognmænd måtte selv rydde op uden hjælp fra politiet. Regningen for oprydningen er heller ikke blevet refunderet.

Læs mere i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.