Men sådan opfattede minkavlerne det nok…

Der blev ikke talt om pålæg eller pligt, da statsministeren, regeringen og myndighederne beordrede alle mink aflivet – mener rigspolitichefen

mink-2

På intet tidspunkt – da alle mink i Danmark skulle aflives på grund af corona – blev der i kommunikationen fra regeringen og myndighederne sondret mellem, om aflivningerne gjaldt indenfor eller udenfor de daværende aflivningszoner på 7,8 kilometer.

Det blev der til gengæld hos politiet, understregede rigspolitichef Thorkild Fogde talrige gange, da han fredag blev afhørt i granskningskommissionen. Også selv om han ikke selv på sit eget indlæg på pressemødet den 4. november brugte taletid på at skelne mellem de forskellige zoner, hvor der altså enten var pligt til at aflive, eller hvor det på daværende tidspunkt faktisk var frivilligt.

Rigspolitichefen understregede da også, at det i øvrigt ikke blev nævnt på pressemødet, at minkavlerne havde pligt til at aflive.

”Der blev ikke – som jeg husker det – talt om pålæg eller pligt på pressemødet”, sagde han, men konstaterede også:

”Sådan tror jeg selv, de opfattede det”, sagde han dog med henvisning til minkavlerne.

Rigspolitichefen nægtede i øvrigt under afhøringen i kommissionen ethvert kendskab til nogen diskussion om lovhjemmel – før det blev meldt ud, at alle mink  i Danmark skulle aflives.

Du kan læse mere i landbrugspressens referater af fredagens afhøring af Thorkild Fogde – se mere i Landbrugsavisen HER, Maskinbladet HER samt i Effektivt Landbrug HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.