Landmænd skal ikke have skyld for andres forurening

Erling Bonnesen stiller spørgsmål til miljøminister Lea Wermelin efter DR-dokumentaren om ”giftigt” drikkevand på Nordfyn

bonnesen

Miljøminister Lea Wermelin (S) bliver nu afkrævet svar fra Venstres ordfører Erling Bonnesen ovenpå Danmarks Radios dokumentar ”Byen med det giftige vand”. Bonnesen vil – ligesom bl.a. Bæredygtigt Landbrug – ikke finde sig i, at landbruget beskyldes for at have forurenet drikkevandet i nordfynske Krogsbølle.

”Det er helt urimeligt, at landmændene får skyld for noget, der sandsynligvis skyldes helt andre forhold. Nu skal det afdækkes og besvares konkret af ministeren på et fagligt korrekt grundlag”, forklarer Venstre-ordføreren til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Lea Wermelin bliver således af Erling Bonnesen bedt om at iværksætte en undersøgelse af konkrete punktkilde-forureninger på Fyn og bekræfte, at disse forureninger ikke skyldes sprøjtning af landbrugsafgrøder.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om den pågældende DR-dokumentar, kan du bl.a. blive klogere på via BL-formand Peter Kiærs læserbrev HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.