”Jeg kan kun beklage det her overfor dem, der har forstået det som et pres!”

Politiets top er nu blevet afhørt af granskningskommissionen, der undersøger den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink

minkgaard-high-res

Det var en kortfattet, angerfuld, juridisk specialkonsulent ved navn Tobias Gilbæk Berg, som torsdag vidnede for den granskningskommission, der undersøger den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark.

Han skulle forklare omstændighederne bag et såkaldt actioncard, som han skrev til brug af politielever i november 2020 i forbindelse med aflivningen af mink.

”Jeg havde gerne set, at der havde været skrevet et forbehold ind. Det er jeg ked af, og jeg kan kun beklage det her over for dem, der har forstået det her som et pres”, sagde han til kommissionen.

Du kan læse mere om torsdagens afhøringer af polititoppen i TV2’s omtale HER, Jyllands-Postens artikel HER plus i Landbrugsavisens to tekster HER og HER. Også Maskinbladet, Altinget og naturligvis Effektivt Landbrug beskriver sagen HER, HER og HER. Sidstnævntes chefredaktør Jacob Lund-Larsen mener, at politiets fingre i dén grad peger på regeringen – hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du læse hans leder via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.