Dansk svinekød er populært som aldrig før

Slagterierne kan slet ikke følge med længere, lyder det om de danske landmænds øgede produktion

gris-i-halm

Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside har skrevet det tidligere, og nu gentager vi budskabet:

Hvis der virkelig findes en veganerbølge – som man indimellem kan få indtrykket af takket være diverse medieomtaler – er det endog meget vanskeligt at genkende, når man studerer den internationale kød-efterspørgsel samt de kommende års prognoser for selvsamme.

Behovet for kød er nu så stort, at de danske landmænd har måttet øget produktionen af grise ganske voldsomt. Problemet er ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.dk, at slagterierne ikke længere kan følge med.

Branchens sværvægter, Danish Crown, har således fintunet hele produktionsapparatet og udnytter nu kapaciteten på alle sine slagterier til det yderste. Alligevel har slagterikoncernen et efterslæb på 360.000 slagtninger, hvilket er helt usædvanligt. Konsekvensen er, at landmændenes slagteklare grise afhentes med op til 14 dages forsinkelse…

”Vi har siden efteråret 2020 ansat flere hundrede nye medarbejdere på vores slagterier, og vi gør, hvad vi kan, for at maksimere kapaciteten på vores anlæg. Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats og tager masser af overarbejde, så der også bliver slagtet om lørdagen”, siger Søren F. Eriksen, produktionsdirektør i Danish Crown, til avisen.

Hvis du abonnerer på Jyllands-Posten, kan du læse mere i omtalen fra Finans.dk i linket HER, mens også Maskinbladet beskriver problematikken i artiklen HER.

Du kan desuden se mere om statistikkerne vedrørende og prognoserne for international kødproduktion i artiklerne HER, HER og HER, hvor bl.a. Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup kommenterer på tendensen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.