Dansk svinekød er fortsat eftertragtet i det store udland

Den gennemsnitlige brite har på ti måneder spist 660 gram dansk bacon – og Brexit har langtfra standset den stigende import fra Danmark

gris-i-halm

Politikere og meningsdannere har det med at tale den påståede veganerbølge op. Her på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside gør vi hjertens gerne en hæderlig indsats for at tale den ned.

Nu bekræfter endnu en historie, at der altså fortsat er kæmpe efterspørgsel på dansk svinekød i det store udland – og at danske svineproducenter derfor ikke nødvendigvis lige med det samme bør droppe svinene til fordel for det, der så populært kaldes ”plantebaserede fødevarer”. For én ting er, at den danske landbrugseksport stiger år for år, og at det samme gælder eksporten af svinekød isoleret set: Nu beretter Landbrugsavisen desuden, at end ikke Brexit – altså Storbritanniens udtræden af EU – har lagt en dæmper på den danske baconeksport til øerne. Tværtimod.

I de første ti måneder af 2020 blev der således solgt 30.101 tons bacon til Storbritannien, mens tallet for de første ti måneder af 2021 var på 44.228 tons. I gennemsnit spiser en brite – og dem er der 67 millioner af i deres hjemland – nu 660 gram dansk bacon over en periode på ti måneder.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

At eksportmaskinen med dansk svinekød fortsat kører på højtryk, kan du desuden forvisse dig om via teksten HER, hvor det dog også fremgår, at noteringen mildest talt har set bedre tider, og at værdien af svinekødet derfor er dalende.

At man forventer en global stigning i produktionen af svinekød i indeværende år, fortæller Effektivt Landbrug om i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top