BL’s faglige direktør om vandplaner: ”Et stort fupnummer!”

Fuldkommen vanvittigt, lyder det fra Jørgen Evald Jensen om regeringens udkast til Vandplan III

Jørgen Evald Jensen i mark

Den socialdemokratiske regerings udkast til Vandplan III får ikke ligefrem positive bemærkninger med på vejen af Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen.

Som repræsentant for Bæredygtigt Landbrug er han med i både Blåt Fremdriftsforum og den faglige referencegruppe i forhold til vandplanerne, og han kalder Vandplan III-indsatsen i forhold til tilstanden i de marine områder for ”et stort fupnummer”.

Til Maskinbladet siger han:

”I forhold til de marine områder defineres god økologisk tilstand med en god ålegræstilstand. Den kender vi fra år 1900 – men man bruger ikke kvælstofniveauet fra år 1900, som vi kender fra Aarhus Universitet. Man bruger en beregnet reference, når man faktisk kender forholdene ret godt. Det er fuldkommen vanvittigt”.

Netop fordi de gamle, kendte og udskældte modelberegninger fra Aarhus Universitet (DCE) også danner grundlag for de kommende vandplaner, ser man hos Bæredygtigt Landbrug meget frem til, at den second opinion fra internationale forskere, der var en del af landbrugsaftalen, nu skal føres ud i livet.

Læs mere i Maskinbladets omtale af sagen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “BL’s faglige direktør om vandplaner: ”Et stort fupnummer!””

 1. Hej
  Det er en kendsgerning at vi hele tiden har mindre brugbart drikkevand til rådighed.
  Mit spørgsmål er: “Hvor kommer forureningen fra?”
  Man kan ikke beskylde landbruget for dette, hvis det ikke endegyldigt er bevist at det er her forureningen kommer fra.
  Vi må sætte ind der hvor forureningskilden kommer fra og ikke der hvor vi tror den er.
  For mig at se, så er røgen i køkkenet altid forårsaget af en ildebrand. Hvad jeg selv tror er komplet lige meget i denne sammenhæng. Det jeg ved med sikkerhed er at hvis vi ikke holder os til kendsgerningerne i disse sager, så vil det hele bare ende ud i snak uden at der kommer nogen forandringer ud af dette overhovedet.
  Jeg selv hører til dem som selv renser sit drikkevand i hjemmet, fordi jeg synes at det er nødvendigt. Jeg ville foretrække at det ikke var nødvendigt, men det er det.
  Er der mon nogen derude der ved noget?, så kom frem med det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.