BL-formand: De skal ikke slippe fra at nedlægge et erhverv på ulovlig vis!

Peter Kiær er stadig harm over minkskandalen – der dog også har skabt sammenhold i både landbruget og blå blok

kiær-profil

”Hvis man kan slippe fra at nedlægge et helt erhverv, og ovenikøbet på et ulovligt grundlag, så bliver jeg godt nok overrasket, efter det vi har erfaret om politikernes handlinger det sidste års tid!”

Sådan lyder det fra Peter Kiær – formand for Bæredygtigt Landbrug – i Maskinbladet. Mediet forsøger at give en status på minksagen, nu hvor granskningskommissionen snart træder sammen for sidste gang.

Maskinbladet beskriver glimrende, hvordan Bæredygtigt Landbrug prompte reagerede ovenpå nyheden om den manglende lovhjemmel til at slå hele minkerhvervet ihjel. Dagen derpå, den 9. november 2020, modtog samtlige folketingsmedlemmer således et brev fra foreningen, der anmodede om, at al slagtning af mink blev sat i bero.

”Der er begået fejl, men det er en endnu større fejl ikke at rette dem – lige nu og her”, lød det bl.a. i skrivelsen.

En enkelt positiv ting er der kommet ud af minkskandalen, hvis man skal tro Peter Kiær:

I interviewet med Maskinbladet beretter han, hvordan et helt erhverv stod sammen i forbindelse med de store demonstrationer i København og Aarhus – og hvordan dét sammenhold også blev brugt til på succesrig vis at lægge pres på politikerne i forbindelse med den senere landbrugsaftale indgået på Christiansborg. Her er det ikke mindst den socialdemokratiske regerings ulovlige aflivningsordre, der har skabt sammenhold i den borgerlige blok.

Du kan læse hele Maskinbladets interview med BL-formanden via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk  

Scroll to Top