Bæredygtigt Landbrug skal have ny direktør

Hans Aarestrup bliver ny direktør for Dansk Svineavl og forlader Bæredygtigt Landbrug efter næsten seks år på chefposten

hans3

Bæredygtigt Landbrug får en ny daglig leder i nærmeste fremtid. Det sker, efter at den nuværende direktør Hans Aarestrup netop har opsagt sin stilling, fordi han er blevet tilbudt et direktørjob i Dansk Svineavl – en vidensbase, der fungerer som sparrings- og samarbejdspartner for svinebedrifter.

”Fra 1993 til 2016 var jeg en del af svinebranchen. Da jeg tog springet væk, troede jeg egentlig aldrig, at jeg skulle vende tilbage. Men da denne mulighed bød sig, kunne jeg godt mærke, at det var det, jeg havde lyst til”, siger Hans Aarestrup.

Tidligere direktør for svineproducenterne

BL-direktøren er uddannet agronom og har tidligere været direktør for Danske Svineproducenter. Inden da var han ledende svineproduktionskonsulent i såvel Aalborg som Holstebro.

”Jeg har haft knap seks gode år i Bæredygtigt Landbrug, og jeg vil i min sidste tid i foreningens tjeneste arbejde for, at Bæredygtigt Landbrug nu kommer godt videre”, siger han.

Tak for indsatsen fra formanden

Hos Bæredygtigt Landbrug – der er primærlandbrugets talerør – beklager formand Peter Kiær opsigelsen fra Hans Aarestrup, der såvel indadtil som udadtil er et populært ansigt i foreningen.

”Hans er vellidt både hos vores medlemmer, bestyrelse og medarbejdere. Han har været god til at eksponere Bæredygtigt Landbrug, og på de indre linjer vil han især blive husket som den, der fik struktur og orden på administrationen og ikke mindst økonomien. Der er virkelig grund til at sige Hans en stor tak for indsatsen”, lyder det fra Peter Kiær.

Vigtigt arbejde for ny chef

Bestyrelsen i Bæredygtigt Landbrug vil nu på grundig vis afsøge mulighederne på jobmarkedet med henblik på at hyre en ny chef til BL-sekretariatet i Fredericia.

”Arbejdet med at finde en afløser for Hans Aarestrup skal gøres ordentligt, for der findes næppe et mere relevant job i erhvervslivet lige nu. Med den ufaglige regulering og feel good-politik, der præger ikke mindst landbrugsområdet i disse år, har det aldrig været vigtigere at kæmpe for bedre rammevilkår for danske landmænd”, siger formand Peter Kiær.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Ovenstående tekst er også udsendt som pressemeddelelse).

1 kommentar til “Bæredygtigt Landbrug skal have ny direktør”

 1. Poul Uhrenholt Jensen

  Godt vi har B.L. – Først tak for ugebrevene. Tak – Peter Kiær for at du varetager formandsjobbet værdigt og kompetent.
  Som menigt, og trofast medlem fornemmer jeg, at BL er inde i en brydningstid. Det på trods af, at presset på danske landmænd aldrig har været større, og mængden af opgaver, som BL er født til at påvirke på græsrodsniveau er overvældende.
  Der har aldrig været mere brug for BL end netop nu, og desværre, også mange år frem.
  Hans Aarestrup en stor tak og respekt for din indsats. Det har været en kæmpe styrke for BL og danske landmænd.
  Jeg vil ikke gisne om dit karriereskfite. Jeg ønsker bare at direktørskiftet i BL ikke dækker over intern uro, som der udadtil bliver dækket over.
  Vi menige medlemmer bør være bedre til at give vores mening til kende og bakke op om bestyrelsens/administrationens arbejde
  Jeg synes det faglige niveau BL fører er sig frem på, indgyder stor respekt, det gælder for alle kategorier i arbejder med.
  Som jeg før har gjort mig til talsmand for, så er antallet af foreninger, der arbejder på samme felt, ud fra samme doktrin og konkurrerer om de samme medlemmer, et kæmpe stort problem for gennemslagskraften. – Der er og bliver desværre ingen vindere, med den opsplitning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.