Bæredygtigt Landbrug skal have ny direktør

Hans Aarestrup bliver ny direktør for Dansk Svineavl og forlader Bæredygtigt Landbrug efter næsten seks år på chefposten

hans3

Bæredygtigt Landbrug får en ny daglig leder i nærmeste fremtid. Det sker, efter at den nuværende direktør Hans Aarestrup netop har opsagt sin stilling, fordi han er blevet tilbudt et direktørjob i Dansk Svineavl – en vidensbase, der fungerer som sparrings- og samarbejdspartner for svinebedrifter.

”Fra 1993 til 2016 var jeg en del af svinebranchen. Da jeg tog springet væk, troede jeg egentlig aldrig, at jeg skulle vende tilbage. Men da denne mulighed bød sig, kunne jeg godt mærke, at det var det, jeg havde lyst til”, siger Hans Aarestrup.

Tidligere direktør for svineproducenterne

BL-direktøren er uddannet agronom og har tidligere været direktør for Danske Svineproducenter. Inden da var han ledende svineproduktionskonsulent i såvel Aalborg som Holstebro.

”Jeg har haft knap seks gode år i Bæredygtigt Landbrug, og jeg vil i min sidste tid i foreningens tjeneste arbejde for, at Bæredygtigt Landbrug nu kommer godt videre”, siger han.

Tak for indsatsen fra formanden

Hos Bæredygtigt Landbrug – der er primærlandbrugets talerør – beklager formand Peter Kiær opsigelsen fra Hans Aarestrup, der såvel indadtil som udadtil er et populært ansigt i foreningen.

”Hans er vellidt både hos vores medlemmer, bestyrelse og medarbejdere. Han har været god til at eksponere Bæredygtigt Landbrug, og på de indre linjer vil han især blive husket som den, der fik struktur og orden på administrationen og ikke mindst økonomien. Der er virkelig grund til at sige Hans en stor tak for indsatsen”, lyder det fra Peter Kiær.

Vigtigt arbejde for ny chef

Bestyrelsen i Bæredygtigt Landbrug vil nu på grundig vis afsøge mulighederne på jobmarkedet med henblik på at hyre en ny chef til BL-sekretariatet i Fredericia.

”Arbejdet med at finde en afløser for Hans Aarestrup skal gøres ordentligt, for der findes næppe et mere relevant job i erhvervslivet lige nu. Med den ufaglige regulering og feel good-politik, der præger ikke mindst landbrugsområdet i disse år, har det aldrig været vigtigere at kæmpe for bedre rammevilkår for danske landmænd”, siger formand Peter Kiær.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Ovenstående tekst er også udsendt som pressemeddelelse).

Scroll to Top