Bæredygtigt Landbrug får ret i klage over DR – men klager videre!

Danmarks Radio brugte folk fra politiske interesseorganisationer som eksperter. Medieselskabet mener dog ikke, at det var en fejl, blot at de skulle have været præsenteret korrekt...

foto-tv

Det var forkert, at Danmarks Radio kaldte Walter Brüsch for ”førende drikkevandsekspert i Danmark”. Det erkender redaktør for digitale fortællinger hos DR, Kim Schou, i en mail til Bæredygtigt Landbrug.

Baggrunden er, at DR som opfølgning på dokumentarudsendelsen ”Byen med det giftige vand” lod to personer svare på spørgsmål på internettet. Det var Anders Bækgaard, der har mange års ansættelse i Danva og Vandcenter Syd, og Walter Brüsch fra Danmarks Naturfredningsforening.

De to kom med en række politiserende svar, der giver et forkert billede af virkeligheden. For eksempel bagatelliserer de punktkilder og giver gårdspladser skylden for BAM, selvom vandværkerne selv har brugt produktet direkte på deres boringer.

Ganske vist erkender DR, at de to ikke blev præsenteret med en korrekt titel, men man mener ikke, at der er noget galt i, at to politiske interesseorganisationer får ukritisk taletid på statsmediet. Heller ikke selvom DR direkte i svaret skriver, at disse organisationer har en fælles front i deres politiske arbejde.

Dette svar har naturligvis medført, at Bæredygtigt Landbrug nu også har klaget til “Lytternes og seernes redaktør” hos DR. Dette er en uafhængig klageinstans hos DR, der har en sagsbehandling på op til fire uger.

Et eventuelt medhold i Bæredygtigt Landbrugs klage vil dog skulle forbi DR’s generaldirektør. Er denne enig, bringes sagen i sin fulde længde på dr.dk ledsaget af en journalistisk artikel med hovedpunkterne. Er generaldirektøren ikke enig med “Lytternes og seernes redaktør”, sender denne sit eget svar til klageren.

Udover Bæredygtigt Landbrugs klager til Danmarks Radio via mediemastodontens interne system har foreningen ligeledes kommunikeret offentligt om sagen. Det fremgår bl.a. af læserbrevet herunder.

Nej, vores pesticider truer ikke drikkevandet

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Bæredygtigt Landbrug får ret i klage over DR – men klager videre!”

  1. Henrik Fleischer

    Klager, piv tud og tårer.

    Troede, jeres nye formand havde lovet en mildere retorik, men I skriger bare videre.

    I støtter ikke jeres sag ved at være så usympatiske.

    VHH

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.