Respektløs tale om dygtige minkavlere

Vil Rådet for Grøn Omstilling mon også forbyde flytrafik – spørger Bæredygtigt Landbrugs formand som reaktion på indlæg i Altinget

Peter Kiær i sort profil

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

”Forbyd minkavl permanent”, lyder det i Altinget fra Christian Ege og Niklas Sjøbeck Jørgensen, Rådet for Grøn Omstilling.

Minkproduktionen forurener både vand- og luftmiljøet og hører ikke hjemme i en grøn omstilling af landbruget, skriver de.

Udover at indlægget fra Christian Ege og Niklas Sjøbeck Jørgensen afslører en modbydelig disrespekt for nogle af verdens dygtigste minkavlere – som med ét statsministervink uden lovhjemmel blev frarøvet deres livsværk med ”hjælp” fra udkommanderet politi og militær – er det decideret faktuelt forkert at gøre dansk minkavl til et problem for miljøet.

De nu arbejdsløse minkavlere overholdt naturligvis samtlige gældende (og ret strenge, hvis nogen skulle være i tvivl) miljølove og -kvoter her til lands. Og selv om de to ”eksperter” i Altinget mener at kunne påvise en knap så god udnyttelse af fosfor i minkerhvervet som i øvrige brancher, glemmer de behændigt at nævne, at udnyttelsen var bedre her til lands end hos deres avlskolleger i udlandet. Altså burde man da netop producere de mink – som der er stor international efterspørgsel efter – herhjemme.

I øvrigt er det et mærkværdigt argument i sig selv, at fordi minkene gav røde tal i mange regnskaber, burde erhvervet lukkes for altid. Hvad så med flybranchen, der giver kæmpe underskud og vist nok forurener en hel del?

Det kunne desuden være morsomt at se de reelle følger af Rådet for Grøn Omstillings logiske tænkning. Der er således ikke kvoter for det, der udledes fra byerne – så havde man da for lang tid siden forbudt fosfor i vaskemidler…

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Altinget, dén version kan du læse via linket HER. Det oprindelige indlæg, som Peter Kiær kommenterer på, kan du se HER).

Scroll to Top