Respektløs tale om dygtige minkavlere

Vil Rådet for Grøn Omstilling mon også forbyde flytrafik – spørger Bæredygtigt Landbrugs formand som reaktion på indlæg i Altinget

Peter Kiær i sort profil

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

”Forbyd minkavl permanent”, lyder det i Altinget fra Christian Ege og Niklas Sjøbeck Jørgensen, Rådet for Grøn Omstilling.

Minkproduktionen forurener både vand- og luftmiljøet og hører ikke hjemme i en grøn omstilling af landbruget, skriver de.

Udover at indlægget fra Christian Ege og Niklas Sjøbeck Jørgensen afslører en modbydelig disrespekt for nogle af verdens dygtigste minkavlere – som med ét statsministervink uden lovhjemmel blev frarøvet deres livsværk med ”hjælp” fra udkommanderet politi og militær – er det decideret faktuelt forkert at gøre dansk minkavl til et problem for miljøet.

De nu arbejdsløse minkavlere overholdt naturligvis samtlige gældende (og ret strenge, hvis nogen skulle være i tvivl) miljølove og -kvoter her til lands. Og selv om de to ”eksperter” i Altinget mener at kunne påvise en knap så god udnyttelse af fosfor i minkerhvervet som i øvrige brancher, glemmer de behændigt at nævne, at udnyttelsen var bedre her til lands end hos deres avlskolleger i udlandet. Altså burde man da netop producere de mink – som der er stor international efterspørgsel efter – herhjemme.

I øvrigt er det et mærkværdigt argument i sig selv, at fordi minkene gav røde tal i mange regnskaber, burde erhvervet lukkes for altid. Hvad så med flybranchen, der giver kæmpe underskud og vist nok forurener en hel del?

Det kunne desuden være morsomt at se de reelle følger af Rådet for Grøn Omstillings logiske tænkning. Der er således ikke kvoter for det, der udledes fra byerne – så havde man da for lang tid siden forbudt fosfor i vaskemidler…

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Altinget, dén version kan du læse via linket HER. Det oprindelige indlæg, som Peter Kiær kommenterer på, kan du se HER).

5 kommentarer til “Respektløs tale om dygtige minkavlere”

 1. Jeg er da enig i at man bør forbyde minkavl helt og aldeles, ingen af de argumenter der her fremføres, holder en meter nogen steder. Nogle af verdens dygtigste minkavlere, ja, den er bare lidt søgt, i bedste fald. Røde tal mange steder, nej alle steder, dansk minkavl har, samlet set, på intet tidspunkt givet overskud til samfundet. Forureningen ivcerholder alle love og forordninger, ja tak, det bliver forureningen nu ikke bedre af. Flybrancen forurener mere, ja meget mere, men det retfærtdiggør ikke minkavlens forurening. Men jeg er da enig i, at man gør alt for lidt for den grønne omstilling,man taler oig taler, og gør ikke ret meget.

  1. Selve måden man har holdt mink er så utrolig langt fra minkens naturlige liv.

   Der er i øvrigt efter min mening ikke et behov der retfærdigør dyrehold under de forhold.

   For mig at se ligger det tæt på vanrøgt.

  2. Uvidenhed er så klart at læse i dit oplæg. Minkavlerne bidrog med alt mellem 5 og 13 milliarder pr år til statskassen. Så at sidde og sige vi ikke bidrog med noget er LØWN..
   Vi var netop underlagt meget strenge regler ifht hold af dyr mm, at sige alle havde bund røde tal er LØWN. Det har altid handlet om udbud og efterspørgelse det går op og ned og fornuftige landmænd hensætter overskud på gode år til de mindre gode år.. Derudover er minkhold 100% bæredygtigt. Er du klar over at mink lort faktisk er økologisk og må anvendes til gødning af økologiske marker?? Nej tænkte jeg nok.
   Vi forurener IKKE mere end så meget andet i vores kære danske land.. Og det er FAKTA.

  3. Persille Olsen, måske du bare skal undersøge det du postulerer omkring ,INDEN du udtaler dig så meget forkert og din åbenlyse uvidenhed, udstilles.

 2. Kresten espensen

  Mink pels er faktisk et bæredygtig produkt grundet dens kvalitet holdbarhed alt det billig bras af tøj vi køber ude fra østen er ikke bæredygtig. Grundet holdbarhed gylle fra mink giver både grøn energi og grøn gødning

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.