Først blev minkene beordret aflivet – og så skulle eksperterne bakke op!

Statsministeriet pressede via bl.a. sms’er på for at få eksperter og myndigheder til offentligt at støtte regeringens beslutning

apple-gbd59b7bbc_1920

Sms-beskeder fylder stadig meget i dækningen af den verserende minkskandale.

Senest er det Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsens sms’er, der er i fokus. Hun ville således – fremgår det tydeligt af medier, der har fået adgang til tekstbeskederne – have den faglige direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, til at blåstemple aflivningen af mink. Ja, hun pressede decideret på for at få eksperter og myndigheder til offentligt at støtte regeringens (ulovlige) beslutning om minkaflivningerne. Sms’erne rejser også spørgsmålet, om Sundhedsministeriet overfortolkede seruminstituttets risikovurdering.

Du kan læse mere hos Danmarks Radio HER, TV2 HER, B.T. HER, Ekstra Bladet HER, Altinget HER samt i Landbrugsavisen HER og ikke mindst HER, hvor Venstre og Det Konservative Folkeparti beskylder statsminister Mette Frederiksen og departementschef Barbara Bertelsen for at have forsøgt at ”håndstyre” eksperterne.

Der er også mere nyt om minksagen i B.T.’s artikel HER, Landbrugsavisens omtale HER plus i Maskinbladets to tekster HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top