Brugte regeringen de rigtige tal, da minkene blev beordret aflivet?

Det er noget, de selv har fundet på, lyder det fra minkavlere vedrørende påstand om avlsmink

folketinget-trappen

De færreste dage er uden nyheder fra ”minkgate”, og denne onsdag er heller ingen undtagelse.

Den mest bemærkelsesværdige melding kommer fra Danmarks Radio, der forholder sig kritisk til diskussionen om avlsmink. En diskussion, der var helt central, da man besluttede sig for en grundlovsstridig masseaflivning af minkene. Nu lyder det imidlertid, at fakta ikke var på plads i debatten.

Flere vidner i granskningskommissionen har således fortalt, hvordan debatten om avlsdyr handlede om millioner af mink.

”Det, der var udfordringen, var, at avlsdyr udgjorde cirka 20 procent af populationen, og derfor var det millioner af dyr, vi talte om”, lød det eksempelvis fra finansminister Nicolai Wammen i sin afhøring.

Men spørgsmålet er, om en bevarelse af avlsdyr faktisk handlede om millioner af mink, og om regeringen dermed traf beslutningen på et oplyst grundlag? Minkavlernes forening siger, at en central påstand bag den beregning ikke er rigtig. Data fra Fødevarestyrelsen sår også tvivl om, hvorvidt der reelt var tale om millioner af mink.

Du kan læse mere i Danmarks Radios artikel HER.

Abonnenter af Altinget kan desuden blive klogere på den nyeste udvikling i minkskandalen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.