BL-formand deltog i torsdagens demonstration

Peter Kiær var med til at hylde grundloven og demokratiet, da statsministeren skulle afhøres af granskningskommissionen

demokrati

Foreningen for Folkelighed – der også arrangerede store landmands-demonstrationer i København og Aarhus for godt og vel et år siden – hyldede endnu engang grundloven torsdag formiddag. Det skete, da statsminister Mette Frederiksen (S) på Frederiksberg mødte frem som vidne foran den granskningskommission, der undersøger den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark.

En af deltagerne i demonstrationen var Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær:

“Vi forlanger demokratiet tilbage!”

”Bæredygtigt Landbrug bakker op om denne hyldest til grundloven”, siger han.

”Minkavlerne fik frarøvet deres livsværk på en både ufaglig og ulovlig måde og med militærets indgriben. Det er under al kritik, hvad der er foregået. Det har vi markeret igen i dag, fordi vi synes, at sagen viser, hvordan demokratiet er sat under pres. Vi forlanger demokratiet tilbage. Der har heldigvis været maksimal pressedækning – også af Foreningen for Folkeligheds fredelige demonstration”, tilføjer BL-formanden.

Man skal opføre sig ordentligt

Med det ordvalg afslører Peter Kiær også, at andre demonstrationer ligeledes havde meldt deres ankomst foran Retten på Frederiksberg, da statsministeren ankom til afhøring – og at der ikke var tale om lige fredelige virkemidler alle steder. Mette Frederiksen blev eksempelvis buhet af og kunne høre tilråb som bl.a. landsforræder, da hun nærmede sig retsbygningen. Og senere på dagen var der deciderede sammenstød mellem visse demonstranter og politiet.

”Jeg tager skarpt afstand fra både optøjerne samt tilsvining af statsministeren. Det er en demokratisk ret at hylde grundlov og demokrati og at kritisere regeringen – men man skal opføre sig ordentligt og tale pænt til hinanden”, understreger Peter Kiær.

Konservativ kritik af Mette Frederiksen

Ved dagens afhøring forsøgte Mette Frederiksen i øvrigt at fralægge sig ansvaret for den ulovlige aflivnings-beslutning. Det har fået Det Konservative Folkeparti til at reagere skarpt på facebook, hvor partiet spørger, hvem der så har ansvaret for regeringens beslutninger? Se opslaget HER.

Du kan læse mere om demonstrationerne foran retsbygningen samt dagens afhøring af Mette Frederiksen i medieomtalerne og de løbende opdateringer HER, HER, HER, HER, HER, HER, HER, HER, HER, HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.