Tilsløring i minksagen kostede regeringspartiet dyrt ved kommunalvalget

Den store vælgerlussing til Socialdemokratiet bunder blandt andet i skandalen omkring de slettede sms-beskeder, fastslår flere af partiets profiler

mobile-phone-gbbe43dc76_1280

Det kan godt være, at den menige dansker ikke bekymrer sig synderligt om minkerhvervets ve og vel – eller om hvorvidt der fra regeringens side var lovhjemmel til en beslutning om at aflive samtlige mink. Men efterfølgende decideret at modarbejde en kommissions forsøg på at kulegrave skandalen ved bl.a. at tilsløre beviser – dét bliver straffet af vælgerne.

Sådan kan man konkludere, efter at Socialdemokratiet tirsdag næsten overalt i kongeriget fik en alvorlig vælgerlussing ved kommunal- og regionsrådsvalget. Statsminister Mette Frederiksen mener ikke selv, at eksempelvis de slettede sms-beskeder har været den afgørende faktor for regeringspartiets dårlige valgresultat – men det mener flere af hendes partifæller:

Borgmester: Det har fyldt i valgkampen

Én af dem er H.C. Østerby, som er siddende borgmester i Holstebro Kommune.

”Jeg tænker, at vi bliver ramt af en landsdækkende ting, der hedder sms’er. Jeg havde håbet, at vi kunne undgå det, men desværre har det fyldt”, siger han til TV2.

Du kan læse mere HER.

Total forvirring i sms-sagen

Forvirringen om de slettede sms-beskeder fra Statsministeriet er i øvrigt total.

Granskningskommissionen (også kaldet Minkkommissionen) oplyser, at den ikke har fået nogle oplysninger om, hvorvidt det har været muligt at genskabe sms-beskeder fra de fire topfolk i Statsministeriet, der har haft deres telefoner indstillet til automatisk sletning.

Det oplyser kommissionen til DR Nyheder.

Telefoner fra statsminister Mette Frederiksen (S), departementschef Barbara Bertelsen, stabschef Martin Justesen og departementsråd Pelle Pape har været sendt til politiet i forsøget på genskabe sms-beskeder.

Kommission: Det haster

Fredag oplyste Justitsministeriet, at den proces nu var færdig. Men ministeriet sagde ikke noget om, hvorvidt der var genskabt noget. Det har Minkkommissionen heller ikke fået noget at vide om.

”Vi er i løbende kontakt med Justitsministeriet. Det er Justitsministeriet, der har anmodet om Rigspolitiets hjælp. Justitsministeriet ved det heller ikke på nuværende tidspunkt. Det hele haster, for vi er jo i gang med afhøringerne”, oplyser Minkkommissionen.

Du kan læse mere i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.