Presset stiger på regeringstoppen

Skandalen omkring de slettede sms-beskeder i minksagen har fået begge sider af folketingssalen op i det røde felt

folketinget-trappen

Det er nok for tidligt at konkludere ting og sager omkring en mulig rigsretssag. Men der risikerer i hvert fald på anden vis at falde brænde ned over statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringens top som følge af den nyeste udvikling i minksagen.

Ikke mindst skandalen omkring de slettede sms-beskeder har fået begge lejre i Folketinget til at reagere skarpt. Et politisk flertal vil nu presse Mette Frederiksen til at fremlægge en startdato på sms-sletningen – hvilket du kan læse mere om i Danmarks Radios dækning HER. Ifølge Berlingskes artikel HER mener både Venstre og Det Radikale Venstre, at statsministeren nu også må aflevere sin computer i sms-sagen.

Landbrugsavisen fortæller historien om nogle professorer, som påpeger, at Mette Frederiksen udmærket vidste, at sms’erne skulle granskes – inden de blev slettet.

”Hvis man ved, at der kommer en undersøgelse, som skal granske det her forløb, virker det påfaldende, hvis man derefter løbende sletter ting”, siger Sten Schaumburg-Müller, som er juraprofessor på Syddansk Universitet.

Du kan læse Landbrugsavisens artikel om dén vinkel via linket HER.

I Ekstra Bladets tekst HER kan du se mere om, hvordan presset generelt stiger på ”Slette-Mette”.

Over fire måneder efter, at Minkkommissionen bad om sms-beskeder, oplyste Statsministeriet, at de var slettet. Læs mere i Landbrugsavisens og Maskinbladets artikler HER og HER. Ifølge TV2’s artikel HER afviser justitsminister Nick Hækkerup dog, at ministeriet eller regeringen har holdt noget som helst skjult for kommissionen.

Statsministeren lover nu at svare på samtlige spørgsmål vedrørende de slettede sms’er. Dét kan du læse mere om i Maskinbladet HER samt i Landbrugsavisen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.