Plantedrikke kan aldrig erstatte mælken

Mejeriprodukter mindsker risikoen for knoglebrud – og debatten om mælk og plantebaserede produkter handler derfor ikke bare om klima men også om sundhed

køer-i-stald

Et omfattende australsk studie konkluderer ifølge Effektivt Landbrug, at ældre mennesker får færre knoglebrud, hvis de øger mængden af mejeriprodukter i den daglige kost.

Det skaber glæde hos en ernæringschef, som mener, at en undersøgelse som denne kan være med til at sætte sundhedsfaktoren i mælken over klimabelastningen.

”Det her er et virkelig stærkt og vigtigt studie, fordi det med al tydelighed viser, at mejeriprodukter kan forebygge knoglebrud hos ældre mennesker. Knoglerne nedbrydes og opbygges hele livet, og derfor er tilførslen af næringsstoffer afsindigt vigtige. De plantebaserede alternativer har ikke det samme næringsstofindhold fra naturens side”, lyder det.

Det er flere end 7.000 beboere fordelt på 60 australske plejehjem, som i forbindelse med undersøgelsen blev fulgt i en periode på to år.

Du kan læse mere i den trykte udgave af Effektivt Landbrugs Business-sektion, mens en onlineversion af artiklen kan ses via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top