Også svineproducenter forlanger mere af deres andelsselskaber

Udbetal hele overskuddet, lyder opfordringen fra Danske Svineproducenter - der ligesom mælkeproducenterne kræver mere fra andelssektoren

grisestald

“Det er nu, at vores andelsselskaber skal sætte handling bag ord og vise, at de er til for os ejere. Derfor skal de udbetale hele deres overskud i likvide midler til deres ejere”.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Svineproducenters formand, Jeppe Bloch Nielsen, som opfordrer til sammenhold. Ikke blot af navn, men også af gavn.

“Det vil sige, at vi skal have økonomisk sammenhold. Svineproducenterne styrtbløder lige nu, og derfor opfordrer Danske Svineproducenter til, at Danish Crown udbetaler hele årets overskud til sine andelshavere. Derudover opfordrer vi til, at andelsgrovvareselskaberne, Hatting og andre af de selskaber, vi ejer, gør det samme”, siger han.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Danske Svineproducenter på foreningens hjemmeside via linket HER.

Mælkeproducenterne var forleden ude i et lignende ærinde, da formand Kjartan Poulsen krævede højere betaling i form af bedre afregningspriser af et andet andelsselskab, nemlig Arla. Dét kan du læse om i artiklen herunder.

Bedre afregningspris fra andelsselskab ønskes

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.