Mink-udslettelsen

Det kan lyde som en konspiration, at coronaen blot var et påskud for at nedlægge minkerhvervet, men hvorfor så al den iver med at tilsløre hele beslutningsforløbet?

minkgaard-high-res

Af Torben Friis, landmand, Marslev

Ved optakten til seneste folketingsvalg var der flere af de røde partier, som gav udtryk for, at hvis de havde magten, så ville de udfase minkskindsproduktionen.

Dette er nu lykkedes ved hjælp af corona-frygten, som jo blev gearet op til totalhysteri i november 2020, så man end ikke havde tid til bare at vente et enkelt døgn på det gustne overlægs tilbagevenden, men for åben skærm udstedte minkudslettelsesordren til øjeblikkelig igangsættelse.

En oplagt lejlighed…

Gad vide om der i ”forståelsespapiret” forud for regeringsdannelsen i 2o19 indgår en passus skrevet med usynligt blæk, at minkerhvervet afskaffes ved først givne lejlighed, da dette erhverv strider mod rød bloks dyreetiske holdninger.

Man benytter så lejligheden med pandemien, som rygdækning for minkens totale udryddelse som produktionsdyr i Danmark.

Denne handling viser sig siden at være lige rigeligt udspekuleret i forhold til dansk lovgivning, så man i Statsministeriet får vældig travlt med at vaske hænder, hvad Mogens Jensen fik lov at føle på sin krop.

Tilliden er væk

Da dette indgreb med fyring af fødevareministeren ikke slukker branden, og rigsret og skam truer, viser det sig i disse uger, hvor omfangsrigt sløringsarbejdet har udfoldet sig i Statsministeriet. Man har notorisk slettet alle sms’er. Man har byttet og skrottet telefoner i et væk for at umuliggøre en uvildig efterforskning. At Barbara Bertelsen optræder som statsministerens sikkerhedschef, siger jo alt om, hvem der reelt kører løbet i Statsministeriet.

At Pelle Pape forløber sig og kalder minkproduktionen for ”lortet”, vidner jo om, at hans holdning til og anerkendelse af minkerhvervet er yderst negativ.

Nogle vil nok kalde dette indlæg for konspiratorisk, men hvorfor så al den iver med at tilsløre hele beslutningsforløbet?

Den danske befolknings tillid til ”Slette-Mette” og Co. kan fremover være på et meget begrænset område.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Avisen Danmark, der er fællessektionen for dagbladene i mediekoncernen Jysk Fynske Medier A/S. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.