Minkavlere i opråb

Foreningen Danske Mink har fire muligheder for at komme videre, lyder det. Samtidig fortsætter sms-skandalen for fuld styrke…

minkgaard-high-res

Der er desværre kun få – og ganske bekostelige – muligheder for at fortsætte minkavl i Danmark.

Sådan lyder en af konklusionerne i et opråb fra Lars Borring og Louise Simonsen, henholdsvis advokat og næstformand samt formand i foreningen Danske Mink. De to har skrevet et indlæg på den systemkritiske hjemmeside Indblik, som du kan læse via linket HER.

Samtidig fortsætter sms-skandalen for fuld styrke. Granskningskommissionen beretter overfor Danmarks Radio i dækningen HER, at ikke én eneste sms er blevet journaliseret og sendt til kommissionen. Nu skal Statsministeriet imidlertid udlevere såvel telefoner som iPads i sagen – hvilket du kan læse om i TV2’s omtale HER, i Landbrugsavisens artikel HER samt i Maskinbladets tekst HER.

Sundhedsminister Magnus Heunicke trækkes nu også yderligere ind i skandalen, skriver Berlingske. Han var således informeret om den manglende lovhjemmel, inden regeringen traf den ulovlige beslutning, skriver avisen. Hvis du er Berlingske-abonnent, kan du læse artiklen HER.

Derudover er der nyt om den hastigt udviklende minkskandale i artiklerne HER, HER, HER og HER samt i Maskinbladets historik-gennemgang HER.

Og så har du forhåbentlig set Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz’ indspark til debatten om de slettede sms’er og minkskandalen i det hele taget – læs dét indlæg HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.