Landbrugsproduktion truer ikke drikkevandet

Bæredygtigt Landbrugs formand går i rette med læserbrevsskribent, som på falsk grundlag langer ud efter landbrugets pesticider

peter-kiær-nummer-1

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Thomas Spange Olsen taler enten mod bedre vidende eller er uoplyst om de reelle fakta, når han i Haslev-Faxe Posten nævner landbrugets pesticider i relation til trusler mod vores drikkevand.

Ingen af landbrugets nuværende planteværnsmidler er til fare for drikkevandet. Var de det, ville de slet ikke være blevet godkendt af Miljøstyrelsen, der udgør et af verdens strengeste kontrolsystemer.

Der er ikke sløjfet én eneste drikkevandsboring de seneste 20 år som følge af det moderne landbrugs pesticider. De stoffer, der bliver fundet bittesmå rester af i drikkevandet – stoffer der altså intet har med nutidig landbrugsdrift at gøre – udgør i øvrigt ingen sundhedsmæssig påvirkning for alle os, som drikker vand fra hanen.

Vi landmænd bruger naturligvis kun hjælpemidler, der er både godkendte og ufarlige. Det er derfor, at det er ude på landet – hvor 90 procent af markerne dyrkes konventionelt og bæredygtigt – at vi finder det rene drikkevand her i Danmark.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev hos Faxenyt.dk – dén version kan du se via linket HER).

Scroll to Top