Landbrugsproduktion truer ikke drikkevandet

Bæredygtigt Landbrugs formand går i rette med læserbrevsskribent, som på falsk grundlag langer ud efter landbrugets pesticider

peter-kiær-nummer-1

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Thomas Spange Olsen taler enten mod bedre vidende eller er uoplyst om de reelle fakta, når han i Haslev-Faxe Posten nævner landbrugets pesticider i relation til trusler mod vores drikkevand.

Ingen af landbrugets nuværende planteværnsmidler er til fare for drikkevandet. Var de det, ville de slet ikke være blevet godkendt af Miljøstyrelsen, der udgør et af verdens strengeste kontrolsystemer.

Der er ikke sløjfet én eneste drikkevandsboring de seneste 20 år som følge af det moderne landbrugs pesticider. De stoffer, der bliver fundet bittesmå rester af i drikkevandet – stoffer der altså intet har med nutidig landbrugsdrift at gøre – udgør i øvrigt ingen sundhedsmæssig påvirkning for alle os, som drikker vand fra hanen.

Vi landmænd bruger naturligvis kun hjælpemidler, der er både godkendte og ufarlige. Det er derfor, at det er ude på landet – hvor 90 procent af markerne dyrkes konventionelt og bæredygtigt – at vi finder det rene drikkevand her i Danmark.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev hos Faxenyt.dk – dén version kan du se via linket HER).

1 kommentar til “Landbrugsproduktion truer ikke drikkevandet”

  1. P-fos, som kommer fra brandslukningsskum er fx 3000 mere giftigt end det BAM, der ofte findes som spor fra danske drikkevand.
    For ikke at tale om Ptaquilosid, – nedbrydningstof fra Ørnebregnen, – som er cancerogen og et meget farligt stof at have i drikkevandet.
    Lige nu bliver der slet ikke søgt efter Ptaquilosid, selvom Ørnebregnen er blevet ret så almindelig i de danske skove, hvorfra en del af det danske drikkevand kommer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.