Kan danskerne ”leve med” Mette Frederiksen?

Jeg vil gerne have et folketingsvalg meget snart, for Danmarks og folkestyrets skyld - skriver partileder

vermund-3

Af Pernille Vermund (Nye Borgerlige), partileder

Baggrunden er alvorlig.

Mette Frederiksen og hendes regering besluttede i november sidste år at slå alle mink i Danmark ihjel og dermed de facto lukke minkerhvervet i Danmark.

Ordren var ulovlig, og selv efter det blev offentligt kendt, at der ikke var lovhjemmel til at slå minkene ned, fortsatte regeringen på sin ulovlige kurs.

Den ulovlige nedslagtning af minkene kommer til at koste danskerne omkring 19 milliarder kr. Det er rigtig mange penge, der kunne have betalt regningen for fire supersygehuse.

Statsministeriet ignorerede kommissionen

Forleden skulle statsminister Mette Frederiksen så forklare, hvorfor hun og hendes hjælpere i Statsministeriet har slettet de sms’er, som granskningskommissionen har bedt om at få udleveret.

Ikke alene har Mette Frederiksen slettet sms’erne fra sidste år, men hun er fortsat med det, selvom kommissionen allerede i foråret bad om at få dem.

Hun og hendes ministerium ignorerede fuldstændig kommissionens henvendelse i flere måneder, og pressens forsøg på at på aktindsigt blev nærmest saboteret, så Folketingets ombudsmand måtte gå ind i sagen.

Mette Frederiksen gør åbenbart, som det passer hende

Mette Frederiksen gør efterhånden stor set, som det passer hende. Love og regler skubber hun til side, som om de ikke gælder for hende.

Det er en frygtelig magtarrogance, som jeg er direkte nervøs for, at hun slet ikke kan se selv.

”Jeg var i gang med at redde danskernes liv”, som hun forsvarede sig med at sige.

Javel, men det sætter dig altså ikke over loven, Mette Frederiksen. Den gælder også for dig.

“Luk lortet”!?

Hun tog undervejs sin egen rådgiver Pelle Pape i forsvar. Det var ham, der skrev ”luk lortet” i en sms til sin kollega i et andet ministerium med henvisning til det danske minkerhverv.

Jeg er ikke minkavler, men jeg har været selvstændig erhvervsdrivende i mange år, og jeg kan levende forestille mig, hvordan en minkavler har det, når han står og ser på tomme stalde og tabet af et livsværk.

At en topembedsmand i Statsministeriet kalder ens livsværk for ”lort”, er nedværdigende, og det viser noget om den totale mangel på respekt for andre menneskers liv og levned, der har præget denne regerings håndtering af minkerhvervet.

Flere artigheder undervejs?

Jeg kan godt forstå, at Mette Frederiksen ikke har lyst til at se alle de andre sms’er, som hun selv, departementschef Barbara Bertelsen og rådgiverne Justesen og Pape har udvekslet undervejs.

Man kan kun gætte på hvilke artigheder, der så kommer for en dag.

Lev med det…

Og hvad var så budskabet fra Mette Frederiksen til de danske minkavlere, da hun blev spurgt ind til, om det var i orden at kalde minkerhvervet for ”lort”?

Hun svarede med et let skuldertræk til alle de danskere, der så med på tv: ”Lev med det”.

Mette Frederiksens magtarrogance og foragt for alle, der vover at sige hende imod, er efterhånden en belastning for folkestyret.

Spørgsmålet er, om danskerne ”kan leve” med Mette Frederiksen ret meget længere.

Jeg vil gerne have et folketingsvalg meget snart – for Danmarks og folkestyrets skyld.

(Indlægget har også været bragt på Nye Borgerliges blog, dén version kan du se via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.