Hvem ønsker “hjælp” fra Prehn i valgkampen?

Fødevareministerens dårlige tone antyder, at noget er ved at gå helt galt i Socialdemokratiets kommunalvalgkamp, skriver DF'eren Erik Høgh-Sørensen

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

Af Erik Høgh-Sørensen (DF), spidskandidat i Hjørring Kommune, medlem af regionsrådet, Paradisvej 3, 9870 Sindal

I landbrugskommuner som Hjørring er det synd for den trængte socialdemokratiske borgmester Arne Boelt, at partikollegaen Rasmus Prehn nu har vist sig i valgkampen for at hjælpe. Den ”hjælp” ville jeg takke nej til, hvis jeg var Boelt.

Fødevareministeren bidrager ved at beskylde gode folk for at være ”mink-problem-fornægtere”, men Prehns dårlige tone antyder blot, at noget er ved at gå helt galt i Socialdemokratiets valgkamp.

Erik Høgh-Sørensen.

Dansk Folkeparti støtter af forskellige årsager den lokale borgmesterkandidat Søren Smalbro (V). Det kan selvfølgelig ændre sig, fordi det naturligvis er vælgerne, der bestemmer. Vi ser os i DF som en ny borgerlig borgmesters sociale ansvarlighed, og Boelts tid er omme efter 12 år.

Men apropos, hvad har Prehn og co. egentlig bedrevet?

  1. Som landbrugsminister pålægger Prehn dansk landbrug grove og konkurrenceforvridende restriktioner, som udenlandske bønder ikke skal leve med. Selvfølgelig skal vi alle gøre noget for klimaet, men klimainitiativer bør ikke bidrage til sultkatastrofer verden over via unyttige begrænsninger på dansk fødevareeksport. Et af mine mål er at finansiere de nødvendige målinger i Hjørring Kommune, så vi én gang for alle får videnskabelig klarhed over, om landbruget eller byernes overløb er skyld i forurening ved kraftige regnskyl.
  2. De færreste ved dette: I 2020 overvejede regeringens embedsmænd i al hemmelighed at placere en ulovlig minkmassegrav i Tornby Klitplantage i Hjørring Kommune – altså nær det sted, hvor Socialdemokratiet, SF og de Konservative jævnede et godt plejehjem med jorden. Lad os heller ikke glemme, at Prehn og regeringens støttepartier lovløst udryddede et helt erhverv i strid med Grundloven.
  3. Som fiskeriminister har Prehn længe lovet handling mod de kvotesvindlende hollandske bomtrawlere, der ødelægger det lokale fiskeri og miljø. Intet sker. Fisker efter fisker lægger op, mens Prehn går EU’s ærinde. Hvis jeg bliver valgt til byrådet og regionsrådet, fortsætter jeg min mangeårige kamp for at smide de hollandske miljøvandaler ud.

Hjørring og mange andre kommuner har brug for at få udskiftet den lokale socialdemokratiske borgmester.

Men det er synd, at de på denne måde får ”hjælp” fra fødevareminister Prehn. Den skæbne har lokale socialdemokrater fortjent.

(Indlægget er sendt direkte til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside – og teksten er ligeledes sendt som læserbrev til landbrugspressen).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.