Kovending: Sms’er i Statsministeriet udgør alligevel ingen ”sikkerhedsrisiko”

Større er åbenheden dog ikke, end at Mette Frederiksen nægter at svare på spørgsmål om opsigtsvækkende afsløringer i minksagen

mobile-phone-gbbe43dc76_1280

Sms-beskeder sendt af og til topfolkene i Statsministeriet udgør pludselig ikke længere nogen sikkerhedsrisiko.

Sådan må man tolke kovendingen, efter at statsminister Mette Frederiksen tirsdag eftermiddag meddelte, at sms-beskederne ikke længere slettes automatisk.

Det var ellers med henvisning til sikkerhedsrisikoen, at den automatiske sletning i sin tid var sat i værk – med det resultat, at granskningskommissionen ikke kunne få udleveret beskederne. Ja, kommissionen – der undersøger den ulovlige ordre om at aflive samtlige danske mink – havde endog tilbage i april bedt Statsministeriet om ikke at slette eventuelt bevismateriale i sagen. Hvorefter Statsministeriet såmænd fortsatte sletningerne…

Du kan læse mere om den nyeste udvikling i sagen i Ekstra Bladets artikler HER og HER samt på TV2’s hjemmeside HER. Også i Jyllands-Postens artikler HER og HER er der nyt om skandalen.

Samtidig fortæller Landbrugsavisen i artiklen HER, hvordan statsminister Mette Frederiksen – trods den pludseligt opståede åbenhed om sms-beskederne i ministeriet – ikke vil besvare spørgsmål om de nye og ellers ret så opsigtsvækkende oplysninger og afsløringer i sagen.

I øvrigt beretter AgriWatch HER, hvordan endnu en minkleverandør på forunderlig vis misser en ellers lovet erstatning. ”Man mister noget for demokratiet”, lyder det fra virksomhedens ledelse.

Det skal understreges, at en hel del af de ovenstående links henviser til artikler, der kræver abonnement til de pågældende medier.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.