DN kuppes af rewilding-modstandere – måske er det vejen frem?

Landet over protesterer borgere mod planerne om såkaldte naturnationalparker, og i Mols Bjerge har modstanden en helt speciel karakter…

maria-reumert-gjerding

Mange danske landmænd har svært ved at genkende den moderne udgave af Danmarks Naturfredningsforening – der ifølge kritikerne ynder at bruge kræfterne på at tilsvine landbruget snarere end at kæmpe for naturen. Måske foreningen burde være naturfreder af gavn og ikke kun af navn, lyder det.

Men måske går vejen til en egentlig miljø- og klimavenlig og samtidig ikke kommunist-styret naturfredningsforening gennem et decideret medlemskup?

Som bekendt protesterer borgere landet over mod de såkaldte naturnationalparker, der bl.a. forbyder landbrugsdrift på specifikke arealer, og hvor der desuden skal udsættes græssende dyr som eksempelvis køer og heste. En idé, der mildest talt ikke ligefrem udviklede sig til nogen succes på Mols – hvor der i stedet blev tale om statslig dyremishandling…

Og netop i Mols Bjerge er en gruppe rewilding-modstandere gået ad en helt ny sti: De har simpelthen overtaget magten i en lokal afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, der ellers er varm fortaler for statens planer om 15 naturnationalparker. Fra hjertet af ”naturens største interesseorganisation” vil den nyvalgte bestyrelse i DN’s lokalafdeling i Syddjurs nu kæmpe imod planerne for Mols Bjerge, skriver Jyllands-Posten.

Recepten på en fornyelse af Danmarks Naturfredningsforening er hermed givet videre. Du kan – hvis du abonnerer på avisen – læse mere i Jyllands-Postens omtale HER samt yderligere om emnet i artiklen HER.

Du kan desuden blive klogere på Bæredygtigt Landbrugs holdning til statslig rewilding i pressemeddelelsen HER, og BL-medlem Ulf Nielsen har også ofte blandet sig i debatten, eksempelvis med læserbreve som indlægget HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top