Departementschefen holder hånden under statsministeren

Det var derimod sundhedsministeren, som tog beslutningen om at aflive alle mink, lød det torsdag i granskningskommissionen

folketinget-trappen

Barbara Bertelsen er ansat til at hjælpe den til enhver tid siddende regering – og til at føre dens politik ud i livet. Og Statsministeriets departementschef ”solgte” bestemt heller ikke regeringsleder Mette Frederiksen, da hun torsdag vidnede i den såkaldte granskningskommission.

”Både sundhedsministeren og departementschefen i ministeriet sagde meget klart: Der er ingen anden vej end at aflive alle mink. Det må være den nødvendige konklusion af SSI’s risikovurdering”, sagde Barbara Bertelsen under afhøringen.

Departementschefen holdt under afhøringerne til gengæld hånden under sin statsminister.

Læs mere i Maskinbladets artikler HER, HER og HER samt i Landbrugsavisens omtaler HER og HER, Effektivt Landbrugs referat HER, Danmarks Radios tekst HER, fra TV2’s hjemmeside HER samt i B.T. og Ekstra Bladet HER og HER.

Derudover fortæller Effektivt Landbrug HER og Maskinbladet HER, hvordan et knebent rødt flertal i Folketinget netop – som forventet – har forbudt minkavl frem til udgangen af år 2022.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.