Rød aftale vil betyde døden for tusindvis af arbejdspladser

Ingen andre erhverv i Danmark bliver behandlet så uretfærdigt som landbruget - skriver Nye Borgerliges partileder om regeringens udspil

vermund-1

Af Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige

Vi er fremme ved snorene. Det er i disse dage og timer, det afgøres, om dansk landbrug skal have lov til at udvikle sig, eller om venstrefløjen får magt til at afvikle erhvervet.

Jeg er glad for, at vi gennem hele forløbet har evnet at holde sammen blandt de blå partier. Enigheden i blå blok har været med til at sætte regeringen under pres. Et pres, som vi skal opretholde til det sidste.

Vigtigt møde i dag – nu skal skaden begrænses!

I dag, søndag, har vi koordineret blandt de blå partier før de afgørende møder med regeringen. Spørgsmålet er, om vi kan nå langt nok.

Personligt og for Nye Borgerlige ser jeg vores opgave som først og fremmest at begrænse skaden.

Uretfærdigheder og direkte indgreb

Der ligger en grundlæggende uretfærdighed i regeringens udspil. Man vil bruge de penge, der er afsat til landbrugsstøtte, til at betale for de reduktioner, som landbruget skal levere.

Det er et direkte indgreb i den enkelte landmands økonomi, som rammer ned på bedriftens bundlinje. Ingen andre erhverv i Danmark bliver behandlet på den måde.

Regningen skal ned

Vi kan ikke fjerne hele regningen i en aftale med regeringen, men jeg vil kæmpe for at få den ned.

Samtidig fastholder man kvælstofreduktioner i landbruget, som kun kan nås ved at nedsætte produktionen – altså tage brødet ud af munden på den enkelte landmand.

Dumt at kaste arbejdspladser ud af landet

Eksperter har vurderet, at det kommer til at koste op mod 15.000 arbejdspladser i sektoren, hvis man følger regeringens linje.

Det er helt igennem dumt at kaste arbejdspladser ud af landet, og det bør en socialdemokratisk regering kunne forstå.

Men på sidelinjen står så en venstrefløj, som vil gøre det endnu værre, og som ingen varme følelser har for dansk landbrug overhovedet.

Kultur, identitet og national selvforståelse

Det er det, vi er oppe imod i forhandlingslokalet, hvor regeringen nu har sat finansminister Nicolai Wammen for bordenden.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg vil gå langt i et kompromis for at sikre dansk landbrugs fremtid.

For mig og Nye Borgerlige handler landbrugspolitik nemlig i høj grad også om kultur, identitet og national selvforståelse.

Livet på landet og ude i de mindre samfund er en uadskillelig del af det at være dansk. Den kultur og historie er værd at kæmpe for.

Der bør produceres mere, ikke mindre…

Den bedste måde at sikre landbrugets fremtid er ved at give danske landmænd mulighed for at producere mere og flere af de fødevarer, som både er bedre og mere miljøvenlige end konkurrenternes på verdensmarkedet.

Vi har verdens bedste landmænd.

(Indlægget er sendt direkte til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

6 kommentarer til “Rød aftale vil betyde døden for tusindvis af arbejdspladser”

 1. Som jeg skriver på fb
  I mangler faglighed inden for landbrug
  Det lyder lidt hult
  Jeg har talt med og skrevet til jeres sekretariat
  Jeg overvejer at forlade jer til konservative
  I udtaler jer men der mangler et professionelt indehold

  1. Aage Johannessen

   Det lyder i det hele taget meget hult at der sidder en flok politikere og bestemmer hvad der skal være af erhverv og om det Danske folk skal spise kød eller ej. Jeg undre mig over hvad politikere tror de er ansat til !!, det er snart blevet til at de vil bestemme om den Danske kvinde eller mand ikke kan tænke selv, Om jeg skal spise kød og ryge og drikke alkohol skal jeg nok selv bestemme, Og med alle de restriktioner de sætter for det Danske folk fremavler de kun flere kriminelle, Tag bare vores strøm ! det er vigtiger at sælge strømmen til Norge og Sverige og Tyskland, for at købe det tilbage til en tårn høj pris og så samtidig lægge flere afgifter på og en tårnhøj transport af strømmen, Men tilbage til ” Den Røde Aftale” IGEN udtaler de sig om noget de ikke har forstand på, men det er de is kolde for for skatteborgerne skal jo bare blive ved med at betale for deres visionære og tåbelige ider, men man skal lige huske at det er jo ikke kun landbruget der rammes det er det meste af Dansk erhverv.

 2. Reduceres landbrugets udledninger ikke til gavn for fiskebestandene tages brødet ud af munden på fiskerne…østersøtorsken og Kattegat torsken stort set væk og andre arter for nedadgående, det bliver værre og værre.

 3. Utroligt så “gode” ideer de RØDE har. De fleste er jo knap færdige med 10. klasse, og har aldrig haft et rigtigt arbejde !!!

 4. Hvis vi skal sikre den evigt stigende fedme-diabetes-gigt-barnløshed-åreforkalkning-blodprop lavine , så bliver staten nødt til at punge rigeligt ud, – igen!

  Tænk bare hvor mange hundredetusind arbejdspladser der vil gå tabt hvis en liter piskefløde eller et kilo hakket gris stiger et par kroner. Der er simpelthen ingen i hele verden der har råd til at betale mere for maden med de priser der er på biler ferierejser fjernsyn computere mobiler o.s.v.
  Mindst 145 danskere vil simpelthen holde op med at spise mad hver eneste dag. Det er langt over 50.000 hvert år, og det er politikernes ansvar.

  Læger og sygeplejersker ville blive nød til at holde en ekstra ugentlig fridag, og medicinalindustrien ville miste vigtig omsætning. Vil vores kloge folkevalgte risikere det?

  En ting er at de liberale erhverv, uden at nogen så meget som blinker lægger alle ekstra udgifter på deres salgspris, men at forlange det samme af konventionelt landbrug betyder iflg. samme landbrug en nedlukning af næsten alle landets landbrug.

  Ifald det skulle være sandt så er der ikke meget at betænke sig på for politikerne inklusiv Pernille Vermund, såfremt tankevirksomhed høre med til førnævntes kompetencekatalog.
  P.S. Ironi kan forekomme.

 5. Nedlæggelse af agerbruget i Danmark mindsker ikke og ændrer ikke fødevarebehovet i Danmark. Der vil nødvendigvis blive inddraget landbrugsjord andet steds til vor forsyning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.