Politianmeldelser fortsætter

Skanderborg og Aabenraa kommuner er blevet anmeldt for ulovlig udledning af spildevand

knud-jeppesen-2

Endnu to kommuner er blevet anmeldt af landmand Knud Jeppesen fra Jelling. Det er Skanderborg og Aabenraa, der står i skudlinjen i denne omgang. De er anmeldt for overtrædelse af miljøbeskyttelseslovens § 27 og § 28, der foreskriver, at der ved al udledning af spildevand skal foreligge en tilladelse til at udlede spildevandet til recipienten.

De to politianmeldelser følger op på to andre af Ringsted Kommune og Bornholms Regionskommune.

”Miljøtilsynet har fundet ulovligheder i disse kommuner, uden der er sket noget. Man ønsker at få længere tid til at rette op på forholdene, og det får man så. Det ville aldrig ske for erhverv som landbrug, fiskeri og den slags”, siger Knud Jeppesen.

Miljøminister Lea Wermelin har overfor kommunerne slået fast, at de skal have tilladelser til alle udløb af spildevand. Det har meget få kommuner. Derfor har Knud Jeppesen udvalgt nogle af dem, som han har politianmeldt for ikke at have det.

Anmeldelserne er en foreløbig kulmination på en række afsløringer af ulovligheder, som Knud Jeppesen og Bæredygtigt Landbrug har stået bag. Han har lavet aktindsigter hos kommunerne, og de viser, at de ikke har styr på området.

”Hvis de ikke har tilladelser, så ved de jo ikke, om de overholder reglerne”, fortæller han.

I første omgang vil han nøjes med disse fire politianmeldelser og afvente resultatet, medmindre der dukker nye forhold op.

Landmanden, der er æresmedlem hos Bæredygtigt Landbrug, har været yderst aktiv i kampen for at få stoppet de massive udledninger af urenset spildevand, som er foregået i årevis uden tilladelser.

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top