Peter Kiær i radiodebat: Politikerne burde have lyttet mere til landmændene

Bæredygtigt Landbrugs formand vil give den nye landbrugsaftale et 7-tal i karakter på den gamle 13-skala, afslørede han tirsdag eftermiddag i P1

halmhøst-1

Bæredygtigt Landbrugs formand – den sjællandske planteavler og svineproducent Peter Kiær – slog et slag for fagligheden, da han tirsdag eftermiddag deltog i P1 Debat.

Radioprogrammet blev sendt i umiddelbar forlængelse af statsminister Mette Frederiksens (S) åbningstale i Folketinget. I selskab med toppolitikere som partilederne Lars Løkke Rasmussen (Moderaterne), Mai Villadsen (Enhedslisten) og Sofie Carsten Nielsen (Det Radikale Venstre) talte Peter Kiær om klima- og landbrugsvinklen i statsministerens tale. En tale, der naturligt nok bl.a. indeholdt en del bemærkninger om det nyligt indgåede og meget brede politiske landbrugsforlig.

En aftale lidt under middel

”Hvis man havde lyttet til landmændene, havde man fået en mere realistisk landbrugsaftale”, lød det bl.a. fra Peter Kiær.

BL-formanden valgte i radioprogrammet at give den netop indgåede aftale et 7-tal på den gamle 13-skala – hvilket svarer til ”lidt under middel”.

Vred venstrefløj

Hvis nogen skulle være i tvivl, er heller ikke venstrefløjen helt tilfreds med kompromisets kunst i Christiansborgs forhandlingslokaler:

En ung klimaaktivist kaldte således i radioudsendelsen forliget for ”grøn retorik der skygger for sort politik”, mens Enhedslistens frontfigur beklagede sig over, at man endnu ikke har taget “det endelige opgør med konventionelt landbrug og animalsk fødevareproduktion i Danmark”.

Enhedslistens usandheder imødegået

Sidstnævnte – Mai Villadsen – blev i øvrigt irettesat af Peter Kiær i tirsdagens P1 Debat. BL-formanden bryder sig absolut ikke om, at Enhedslistens partileder offentligt beskylder Landbrugspakken fra 2015 for at have skabt mere kvælstofforurening, og landmænd for at have “pøset gylle ud i naturen”. De usandheder undlod Peter Kiær ikke at gå i rette med i programmet.

Du kan høre de nyeste udgaver af P1 Debat via linket HER.

Derudover kan du se Bæredygtigt Landbrugs pressemeddelelse om den netop indgåede landbrugsaftale i linket herunder.

Bæredygtigt Landbrug om landbrugsaftale: For meget ønsketænkning

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.