Minksagen: Slettede sms’er kan blive en sag for politiet

Venstre går til justitsministeren, mens Dansk Folkeparti vil have statsministeren i samråd ovenpå de nyeste afsløringer

dommerhammer

Oppositionen på Christiansborg bliver ved med at bide sig fast i haserne på regeringstoppen i den verserende minkskandale.

Senest har Venstre bedt justitsminister Nick Hækkerup (S) om at få politiet til at efterforske den automatiske sletning af sms’er på telefoner hos statsminister Mette Frederiksen (S) og tre højtstående embedsfolk.

Sletningen har betydet, at den granskningskommission, der undersøger forløbet omkring aflivningen af alle mink i Danmark, ikke kan se tekstbeskederne.

”Vi har lighed for loven i dette her land, og det gælder altså også Statsministeriets folk. Straffelovens paragraf 125 gælder for alle i dette her land. Og derfor mener jeg også, at omstændighederne taler for en undersøgelse”, siger Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen til Landbrugsavisen.

Du kan læse mere om dén vinkel i Landbrugsavisens artikel HER samt på Danmarks Radios hjemmeside HER.

Dansk Folkeparti forlanger i øvrigt statsminister Mette Frederiksen i samråd i Folketinget som følge af sms-skandalen. Dét kan du læse mere om i indlægget HER fra B.T.

Mette Frederiksen har nu selv forklaret, at sletningen af sms’erne med tilknytning til minksagen er blevet slettet af sikkerhedshensyn og efter rådslagning fra Statsministeriet. Se mere i TV2’s og Landbrugsavisens omtaler HER og HER.

En forhenværende særlig rådgiver i den socialdemokratiske regering – Søren Andersen, der tidligere har været ansat som pressechef i Landbrug & Fødevarer og senest var spindoktor for fødevareminister Mogens Jensen – skulle i øvrigt stadig ligge inde med flere af de omstridte sms-beskeder på sin telefon. Se mere om dén sag i Landbrugsavisens, Maskinbladets,  Effektivt Landbrugs og Altingets artikler HER, HER, HER og HER.

Effektivt Landbrug og Maskinbladet har mere om lovhjemmels-vinklen HER og HER. Og så perspektiverer den tidligere topembedsmand Ralf Pittelkow minkskandalen med analysen HER, hvor han konkluderer, at coronakrisen pludselig er ved at blive vendt til noget negativt for Mette Frederiksen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Minksagen: Slettede sms’er kan blive en sag for politiet”

  1. Jens Søndergård

    Den største skandale de sidste 100 år Det jeg mener om Babara Bertelsen Pelle Pape Martin Jutesen og Mette Fredriksen det egner sig ikke hverken til skrift eller tale men jeg kan foreslå at folketinget søger om plads til de 4 personer på Kragskovhede stadsfængsel der er både en åben og en lukket afdeling .Der kan de sms til hinanden uden at de smadre flere lovlige erhverv

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.