Kollektive virkemidler fremfor restriktioner mod den enkelte landmand, tak!

Partiformændene for Venstre og Konservative har sendt brev til regeringen i anledning af landbrugsforhandlingerne

11. april 2019. Miljøministerbesøg i Fussingø Skovdistrikt, hvor der blev fortalt om, at der er afsat 17 mio til rewilding på over 500 hektar af statens arealer.

Både Venstre og Det Konservative Folkeparti er klar til at acceptere bindende klimamål for landbruget. Men det kræver, at regeringen til gengæld giver sig på andre afgørende punkter.

Det fremgår af et brev, som de to partiformænd Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen har sendt til regeringen forud for det, der ligner en gyser af en afslutning på de igangværende landbrugsforhandlinger. Af brevet fremgår det ifølge Jyllands-Posten også, at Venstre og Konservative står fast på, at der skal sendes flere penge til landbruget, og at reduktionerne skal opnås gennem kollektive virkemidler fremfor restriktioner over for de enkelte landmænd.

Derudover vil de borgerlige partier stadig gerne have en anden opgørelse af niveauet af kvælstof i danske farvande, og der skal fortsat sættes penge af til at udtage 100.000 hektar lavbundsjord.

Du kan læse mere i Jyllands-Postens omtale HER, mens også Landbrugsavisen og Maskinbladet beskæftiger sig med emnet i artiklerne HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.