Hvem beordrede politistyrken sat ind mod minkavlerne?

Dét spørgsmål har hidtil været umuligt at svare på – så nu kræver oppositionen at gøre en sådan undersøgelse til en del af minkkommissionens arbejde

demo-3

”Det vil være helt udenfor min fatteevne, hvis man ikke i alle folketingspartier kan se, at det her er helt galt!”

Sådan siger Venstres minkordfører Thomas Danielsen til Effektivt Landbrug ovenpå nylige afsløringer om politiets brug af de såkaldte actioncards overfor minkavlerne.

En advokatundersøgelse har således peget på nødvendigheden af, at det ville være givtigt med en nærmere undersøgelse af tingenes tilstand, ikke mindst fordi det i denne omgang har været umuligt at komme til bunds i sagen. Det er simpelthen ikke lykkedes at finde ud af, hvem der besluttede, at politistyrken skulle sættes ind mod minkavlerne i forbindelse med de ulovlige masseaflivninger af mink.

Man bør da også ifølge Venstre-ordføreren undersøge politiets udformning og brug af actioncards yderligere og gøre en sådan undersøgelse til en del af den igangværende minkkommissions arbejde.

”Vi vil lægge op til, at det skal være en del af granskningskommissionens arbejde, så vi kan komme til bunds i det her. For det er virkelig grove sager, vi har med at gøre. At man kan ringe ud og true landmænd på ulovlig vis”, lyder det fra Thomas Danielsen.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER.

Af den systemkritiske hjemmeside Indbliks omtale HER fremgår det også, hvordan en anden Venstre-mand – formanden for granskningsudvalget, Karsten Lauritzen – er ”dybt rystet” over de nyeste afsløringer i minkskandalen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.