Drikkevand: Tillid til myndighedernes godkendelsessystem

Anvendelse af plantebeskyttelsesmidler sker på et videns- og faktabaseret grundlag, forsikrer Dansk Planteværn forud for konference

Vand glas

Fremtidens drikkevand er i fokus på en stor konference på Christiansborg den 18. november.

Og heldigvis er de danske pesticid-importører og producenter – i form af brancheorganisationen Dansk Planteværn – også blandt mødets arrangører, så der ikke bliver tale om ensidig og fordomsfuld propaganda, som man eksempelvis har set det fra bl.a. Socialistisk Folkeparti hen over sommeren.

”Anvendelse af plantebeskyttelsesmidler sker på et videns- og faktabaseret grundlag, og vi støtter op om myndighedernes godkendelsessystem. Det skaber tryghed og sikrer, at sprøjtemidler ikke siver ned i grundvandet”, siger Tanja Andersen, direktør i Dansk Planteværn.

Omdrejningspunktet for konferencen vil være udfordringerne med forurening af grundvandet og forskellige løsningsmodeller. Niels Krause Kjær (vært på DR2 Deadline) vil være moderator på konferencen, og dagen bliver afsluttet med en politisk debat med medlemmer af Folketingets miljø- og fødevareudvalg.

Der er sidste tilmeldingsfrist for deltagelse i konferencen den 4. november. Du kan læse mere på Dansk Planteværns hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.