BL’s formand på hård opgave i tv-debat

Peter Kiær kaldte det uværdigt, som landbrugserhvervet torsdag aften blev svinet til i DR2-programmet ”Debatten”

forår-1

Præmissen for torsdag aftens udgave af tv-programmet ”Debatten” på DR2 var tydeligvis, at dansk landbrug er ”sluppet for billigt” i forbindelse med den netop indgåede landbrugs- og klimaaftale på Christiansborg.

Heldigvis var Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær inviteret med i panelet. Dét nuancerede debatten noget – efter adskillige minutter, hvor diverse aktører i programmet havde kaldt landmændene både miljø- og klimasyndere og i øvrigt talt om en mærkbar reduktion af landets husdyrproduktion som det stort set eneste saliggørende i klimakampen.

Erhvervet bliver talt ned

”Det er under al værdighed, hvordan man her i udsendelsen tilsviner et helt erhverv, der for længst er i fuld gang med at gøre det hele endnu bedre, men som alligevel bliver talt ned i Danmark”, sagde Peter Kiær.

Dansk landbrug er – som Peter Kiær gjorde opmærksom på i udsendelsen – indstillet på fortsat at mindske eksempelvis CO2-udledningerne.

”Men når det gælder sådan noget som minivådområder, handler det også om myndighedernes effektivitet og en forhåbentlig noget hurtigere sagsbehandling”, lød det fra BL-formanden – der ligeledes gjorde opmærksom på de lækage-problemer, som en reduktion af dansk kødproduktion vil skabe for det globale klima.

Minister: Selvfølgelig skal vi producere kød

Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) var – for en gangs skyld, vil nogen sikkert påstå – på landbrugets side i debatten:

”Vi skal blive ved med at producere kød i Danmark – for vi er dem, der gør det mest klimaeffektivt”, forklarede ministeren.

Kvinder i verbal infight

Programmet bød også på et underholdende skænderi mellem den radikale ordfører Zenia Stampe og klimapartiet Momentums leder, Theresa Scavenius. Ingen af de to særdeles entusiastiske kvinder respekterede studieværten Clement Kjersgaards opfordring om aldrig at afbryde hinanden. Og Theresa Scavenius nåede endog at udtale, at hun heller ”ikke forstår, at vi skal tale pænt til hinanden”…

Du kan se de seneste udgaver af ”Debatten” via hjemmesiden HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top