BL’s faglige direktør om ministerforslag: Det er stadigvæk noget miskmask

Rasmus Prehn åbner op for at ændre en smule på reglerne for de såkaldt fleksible efterafgrødefrister

Jørgen Evald taler hos Poul Uhrenholt

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) forklarede forleden på et åbent samråd i Folketinget, at han er klar til at se på reglerne for de såkaldt fleksible efterafgrøderegler. Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen giver dog ikke meget for det, der kaldes en mere glidende trappemodel.

”Det er jo stadigvæk noget miskmask, det her. Vi har foreslået for flere år siden, at man lavede en model, hvor man siger, at for eksempel 1. november er markerne grønne. Der, hvor man ikke sår vintersæd, der sår man efterafgrøder”, siger Jørgen Evald til Effektivt Landbrug.

”Problemet ved de nuværende regler er, at det er reguleringsmekanismer, hvor du har puttet naturen ind i nogle rammer, som slet ikke duer. Altså hvorfor er det lige 20. august, der er fristen? Når du kigger på de forsøg, der ligger til grund for det valg, så er det jo enormt usikkert, at det lige er den dag, som skal være skæringsdatoen”, lyder det fra BL’s faglige direktør.

Du kan læse mere om ministerens melding i Effektivt Landbrug HER samt i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.