Venstrefløjen vil fortsat forbyde minkavl i Danmark

Der er tydeligvis andre ting på spil end blot de sundhedsmæssige aspekter – beviser aktuelle udtalelser fra Enhedslisten

minkgaard-high-res

Til nytår udløber forbuddet mod at avle mink i Danmark. Og Folketinget er mildest talt dybt splittet i spørgsmålet om, hvorvidt forbuddet bør forlænges.

Mange i og udenfor landbruget har – lige siden den socialdemokratiske regerings ulovlige aflivningsordre blev givet – haft den tanke, at det var generel modvilje mod minkerhvervet og ikke kun hensynet til folkesundheden, der lå til grund for beslutningen. Dén teori får ikke ligefrem modspil af Enhedslistens landbrugsordfører Søren Egge Rasmussen:

”Vores holdning er, at man skal vedtage en lovgivning, der permanent forbyder minkavl i Danmark. Vi har i rigtig mange år haft fokus på en dyrevelfærdsmæssig tilgang til, at man ikke skal avle mink. Det er så blevet suppleret med de sundhedsmæssige aspekter, som er kommet frem, i forbindelse med at corona brød ud”, udtaler han til dagbladet Børsen.

Du kan – hvis du abonnerer på avisen – læse Børsens originale artikel om emnet via linket HER. Både AgriWatch og Landbrugsavisen beskæftiger sig også med sagen i artiklerne HER og HER.

Og mere om minkskandalen, der tilsyneladende aldrig slutter: Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har til stor skuffelse for minkavlere meldt afbud til et dialogmøde om erhvervets fremtid – det fortæller Maskinbladet om i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen