SF i ny pesticid-dummert

I et nyt forsøg på at skabe had til landbruget har partiet fusket med russisk en video for at illustrere dansk landbrug

marksprøjte

Mediet Effektivt Landbrug har afsløret, at SF fusker med videodokumentationen for, at dansk landbrug sviner drikkevandet til med pesticider. Du kan læse artiklen HER.

SF har brugt en video, der sandsynligvis stammer fra Rusland eller Hviderusland. Der sprøjtes på en måde, som man ikke gør i Danmark.

“Det, som bliver brugt på dyrkningsfladen, er ikke det, som lukker vandboringer. Det kan enhver, der arbejder med det her, dokumentere”, siger Jørgen Evald Jensen.

Her tænker han på en gennemgang Bæredygtigt Landbrug har lavet, der viste, at 86 ud af 97 sløjfede boringer i perioden 1999 til 2019 skyldtes BAM, der ikke er brugt på marker – se HER. Det er en opgørelse, som andre landbrugsorganisationer efterfølgende har brugt flittigt.

I sidste uge kunne vi fortælle, at venstrefløjspartiet ville bruge otte mia. kroner på at reducere mængden af pesticider i drikkevandet, selvom der kun er ca. 0,35 gram pesticider til deling mellem 5,8 mio. mennesker om dagen. Den sundhedsmæssige påvirkning svarer til mindre end to centiliter snaps.

Du kan se SF’s video HER

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.