Minksagen: Ny hård kritik fra de borgerlige

Både Lise Bech (DF) og Thomas Danielsen (V) langer ud efter myndighedernes passivitet i forbindelse med potentiel godkendelse af fremtidig minkavl

Demonstration i Aarhus med Lise Bech 2

”For mig siger det noget om, at man ikke er særligt interesseret i den her dagsorden. De er ikke særligt interesseret i, at man får minkavl igen ved årsskiftet”.

Så kontant lyder meldingen fra Dansk Folkepartis fødevareordfører Lise Bech i Effektivt Landbrug.

Klar agenda fra rød blok

Anledningen til Lise Bechs udtalelse er regeringens og Statens Serum Instituts ageren – eller rettere sagt mangel på samme – i sagen om en ny mulig godkendelse af minkavl i Danmark.

Den manglende aktivitet omkring undersøgelse af en mulig sundhedsrisiko hos mink i forhold til corona er tegn på, at regeringen og rød blok reelt ikke har interesse i en genstart af minkerhvervet i Danmark, mener både Lise Bech og hendes kollega hos Venstre, minkordfører Thomas Danielsen.

”Risikovurderingen på SSI’s hjemmeside skriger jo til himlen af, at man ikke ønsker en fremtid i Danmark med minkavl”, siger Thomas Danielsen.

Omvendt logik

Han hæfter sig ved, at en formulering af opgaven til SSI bunder i manglende interesse hos rød blok for at undersøge potentialet for minkavl i Danmark i fremtiden.

“Man skulle jo vende den om og spørge, hvad der skulle til, hvis man skulle have minkavl i Danmark, og så ville SSI og vores fagfolk jo kunne forholde sig til at komme med visse anbefalinger, og så kunne man have minkavl i Danmark på betryggende vis, uden risiko for coronasmitte og så videre”, forklarer Venstre-manden.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel om emnet via linket HER.

Actioncards omsider offentliggjort

I øvrigt er det i dag kommet frem, at politibetjente i forbindelse med aflivningsordren blev instrueret i at lave en hurtig aftale med minkavlerne om minkaflivning. De såkaldte actioncards er nemlig – langt om længe – blevet offentliggjort, efter at myndighederne ellers i første omgang havde afvist at give offentligheden aktindsigt. Den pludselige åbenhed skyldes da også udelukkende ombudsmandens reprimande.

De fleste af formuleringerne fra disse kort har tidligere været offentliggjort, men det er alligevel – ikke mindst med retspolitiske briller – interessant at læse om de nye oplysninger i Berlingske HER, Landbrugsavisen HER samt på Maskinbladets hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Minksagen: Ny hård kritik fra de borgerlige”

  1. Søren Juhl Olesen

    Der findes udviklingslande og afviklingslande i verden. Udvikling tager mange år, og koster store anstrengelser. Afvikling kræver en hurtig beslutning og et pressemøde .

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.