Minkavlere: Vi er blevet holdt for nar af regeringen

"Man må spørge, hvilke motiver ministeren kan have haft med at holde Folketinget og minkavlere hen med snak, og nu tilmed en direkte usandhed", lyder det

minkgaard-high-res

Som det fremgår af Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER, lovede fødevareminister Rasmus Prehn (S) minkavlerne et svar men bestilte aldrig en rapport, der kunne have banet vejen for fremtidig minkavl i Danmark.

Det har fået minkavlernes formand Tage Pedersen op i det røde felt:

”Jeg er lamslået over den lemfældige måde, Rasmus Prehn behandler minkavlerne og de politiske partier på. Han og hans ministerium har holdt os alle for nar”, siger Tage Pedersen til diverse landbrugsmedier.

”Man har budt erhvervet de mest uhyrlige ting siden tvangslukningen i november sidste år. Og her kommer der så igen-igen en ny skandale oveni den allerede i forvejen store samlede minkskandale. Allerede i august var det ved at være sidste udkald, hvis avlerne overhovedet skulle have en chance for at købe nye avlsdyr i udlandet og sikre foderforsyning til dem. Og derfor efterlyste jeg i kraftige vendinger en klar melding fra regeringen om, hvorvidt de få af vores medlemmer, der måtte ønske det, vil kunne producere igen i 2022 eller ikke. Lige siden er der blevet stillet en opdateret risikovurdering i udsigt. Også overfor Folketinget.  Men det passer åbenbart ikke, og det er jeg rent ud sagt rasende over. Man må spørge, hvilke motiver, ministeren kan have haft med at holde Folketinget og minkavlere hen med snak, og nu tilmed en direkte usandhed?”, tilføjer minkavlernes formand.

Du kan læse mere om den nyeste udvikling i sagen i Effektivt Landbrugs, Maskinbladets og Landbrugsavisens omtaler HER, HER og HER.

Den pinefulde venten på myndighederne i minksagen har Landbrugsavisen desuden yderligere en vinkel på HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.