Mindre gødning vil forringe kornkvaliteten

Dét regnestykke skal politikerne også have i baghovedet, hvis de overvejer reduktioner i forbindelse med landbrugsaftale – lyder advarslen fra korn- og foderstofbranchen

gødning

Proteinindholdet i kornet er ifølge Dakofo – paraplyorganisation for landets korn- og foderstofbranche – gået den rigtige vej, siden Landbrugspakken åbnede op for mere gødning.

Men falder tildelingen af gødning igen, vil det koste på kvaliteten.

Sådan lyder advarslen fra organisationens direktør Asbjørn Børsting i Maskinbladet. Med henvisning til de igangværende landbrugsforhandlinger på Christiansborg siger han:

”Når vi ser på kvaliteten, bredt taget, af vores korn, som den har udviklet sig, efter vi fik den revision af Landbrugspakken, som vi fik der fra 2016, der er det jo helt klart gået den rigtige vej, så vi er tilbage på noget, vi godt kan kalde et rimeligt kvalitetsniveau, bredt taget”.

Asbjørn Børsting kalder det essentielt, at politikerne har dén udregning med i det samlede regnestykke. Vil man sikre, at vi ikke igen ser et dyk i kvaliteten, så skal der ifølge Dakofo i landbrugsforhandlingerne fokus på en fastholdelse af næringsstofniveauet, for ellers vil dele af landbruget blive ramt på kvaliteten.

Du kan læse hele artiklen fra Maskinbladets hjemmeside via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.