”Man læser ikke sine egne vedtægter”

Andelshavere burde have været spurgt til råds, inden Arla forbrød sig mod egne regler, siger mælkeproducenter

køer-i-stald

Da mejerigiganten Arla lancerede tre typer plantedrikke lavet på havre, forbrød man sig mod egne regler, lyder det fra Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter, der repræsenterer flere af Arlas andelshavere.

Ifølge Arlas vedtægter pr. oktober 2019 er selskabets formål ”at fremme andelshavernes økonomiske interesser ved at drive mejerivirksomhed ved at modtage, behandle og afsætte andelshavernes mælkeproduktion og deraf forarbejdede produkter”.

En vedtægt, som Kjartan Poulsen, formand for mælkeproducenterne, mener, at Arla bryder med i forbindelse med lanceringen af plantedrikkene.

”Det er katastrofalt. Man læser ikke sine egne vedtægter, og det er et kæmpe problem”, siger Kjartan Poulsen til Effektivt Landbrug.

Formanden understreger, at han ikke som sådan ser et problem i, at Arla bevæger sig ind på det plantebaserede marked, og han frygter ikke konkurrencen fra havredrikkene. Men han havde gerne set, at andelshavernes repræsentantskab var blevet spurgt i sagen, så vedtægterne kunne ændres, eller at plantedrikkene blev lagt i et underselskab.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.