Landbrugsaftale lader vente på sig: Nu skal forhandlinger over i Finansministeriet

De store knaster handler tilsyneladende om økonomi – og derfor skal Nicolai Wammen og ikke Rasmus Prehn styre slagets gang

folketinget-trappen

Regeringen har et erklæret mål om at lande en bred landbrugs- og klimaaftale, men den helt store knast mellem regeringen og de blå partier handler angiveligt om økonomi.

Derfor planlægger regeringen nu – ifølge Altinget – at flytte forhandlingerne om landbrugets grønne omstilling over i Finansministeriet, således at finansminister Nicolai Wammen og ikke fødevareminister Rasmus Prehn sidder for bordenden.

Det er langt fra første gang, at forhandlinger på klimaområdet flyttes til Finansministeriet i denne regeringsperiode – det er også sket for aftaler vedrørende transportområdet, industrien og energisektoren, CO2-afgift samt klimadelmål. Alt dette blev forhandlet færdigt hos finansministeren.

Du kan læse mere i Altingets artikel HER samt i Effektivt Landbrugs vinkling HER.

I øvrigt har partiet Alternativet netop forladt landbrugsforhandlingerne – hvilket de færreste landmænd nok begræder. Dét kan du læse mere om i Maskinbladets artikel HER.

Balladen om økonomien i landbrugsforhandlingerne bunder bl.a. i en diskussion om erstatningsspørgsmålet i relation til udtagning af lavbundsjord og generelt en tvist om midler til “den grønne omstilling”.

Bæredygtigt Landbrug forholder sig kritisk til både den socialdemokratiske regerings samt den blå oppositions forskellige udspil til de igangværende landbrugs- og klimaforhandlinger. Dog er sidstnævnte ifølge BL et skridt i den rigtige retning, om end foreningen opponerer mod at udtage så store lavbundsarealer, som der er lagt op til. Du kan læse Bæredygtigt Landbrugs seneste indspark i debatten om netop dét emne via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.