Kujonagtigt at bruge fake news for at søge nye vælgere

BL-medlem Bo Wieck-Hansen langer ud efter Socialistisk Folkeparti og Danmarks Naturfredningsforening

halmhøst-1

Af Bo Wieck-Hansen, næstformand for Liberal Alliance Viborg og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Hobro Landevej 94A, Nr. Vinge, 8830 Tjele

SF og DN bruger i øjeblikket mange penge og store ord på at misinformere vælgere og forbrugere med en kampagne, der på meget kujonagtig vis meddeler, at 97 drikkevandsboringer er lukket gennem de seneste 20 år på grund af pesticider anvendt til plantebeskyttelse, økologisk eller ikke økologisk. Det sker tilsyneladende i et forsøg på at være det grønneste parti i Danmark.

For det første er det ikke rigtigt, at de lukkede boringer skyldes landbrugets brug af midler. Går man dybere i analysen, vil man se, at landbruget i samme periode under straffeansvar kun har brugt statsgodkendte beskyttelsesmidler, der professionelt udnyttet aldrig vil være i stand til at genere drikkevandet.

En brøkdel af kemien kommer fra landbruget

Plantebeskyttelsesmidler brugt i landbruget udgør kun 0,03 % af de kemiske stoffer, der anvendes i Danmark.

Det er de 99,97 % af i alt 19.925.183 ton øvrige kemiske stoffer, som bruges af uprofessionelle og uuddannede brugere som f.eks. haveejere, bådejere, hobbybrugere og andre private udøvere af aktiviteter, der kræver kemi.

De fleste af de omtalte lukkede boringer er sket på baggrund af punktforureninger ved tankstationer, rensningsanlæg, lossepladser og nedgravede giftdepoter, som fandt sted i gamle dage, hvor ikke andre muligheder var kendte.

Når jeg anvender ordet kujoner mod SF og DN, så er det, fordi de ikke vender tilbage med dokumentationer for deres påstande, at det er landbrugets skyld. Senest er spørgsmålet stillet af Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, der har rettet direkte henvendelse til Pia Olsen Dyhr.

Roundup er ikke mere giftigt end fluor

Når SF og DN f.eks. kalder Roundup for giftigt, så er det både rigtigt og forkert. Roundup er på ingen måde mere giftigt end fluor, som anvendes i de fleste tandpastatuber. Fluor har til formål at dræbe bakterier i mundhulen, og brugt rigtigt sker der ikke mere ved det. Men som det fornylig er kommet frem, er fluor meget giftigt og usundt ved overdosering, som vi har set det ved brandvæsnets slukningsøvelsesplads i Korsør, hvor kødkvæg har afgræsset arealerne på disse øvelsespladser.

Efterfølgende er der konstateret store overdoser at fluor i kødet fra disse dyr, som mange forbrugere i Korsør og omegn har spist. Det skal landbruget da ikke have skylden for – trods alt!

Forhåbentlig er forbrugere og vælgere kloge nok

Landbruget er åbent for kritik og forsøger at tilpasse sig hver dag med nye krav fra myndigheder, der p.t. spiller russisk roulette med datotyranni, idet landbruget under straffeansvar skal sørge for at have sået efterafgrøder inden den 20. august og vinterafgrøder inden den 7. september, for ikke at blive trukket i kvælstofgødning det efterfølgende år.

I denne sag sætter myndighederne sig over vejr og vind, for kravet gælder, uanset om kornet er modent til høst eller ej.

Således er retorikken trukket helt op fra de røde partier og dermed fra regeringens side, således at selv forbrugere og de fleste vælgere kan gennemskue den kujonagtige fremgangsmåde med Fake News-propaganda for at søge nye vælgere!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i bl.a. avisen Viborg Stifts Folkeblad, du kan se onlineudgaven via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.