Konservative: Landmænd skal kunne gøde markerne optimalt

Landbrugsforhandlingerne er nu officielt rykket til Finansministeriet, hvor der venter sværdslag om både økonomi og virkemidler

gødning

Der kan ikke skrues mere på indsatsen på dyrkningsfladen.

Sådan lyder meldingen fra den konservative ordfører Per Larsen – som i Maskinbladet forholder sig til, at de politiske landbrugsforhandlinger nu officielt er blevet flyttet fra Fødevareministeriet til Finansministeriet. Han kommenterer ikke bare på de kommende sværdslag om økonomien og finansieringen men gør også opmærksom på, at der er store faglige usikkerheder i de forslag, der er på bordet.

I forhold til regeringens ambitioner om at nedbringe udledningen fra dyrkningsfladen – hvilket blandt andet lige nu sker ved hjælp af meget rigide regler for tilførsel af kvælstof og med krav om etablering af enorme arealer med efterafgrøder – så mener man ikke hos Det Konservative Folkeparti, at der kan gøres mere på den front.

”Vi har en kæmpe problemstilling her. Hvis det er sådan, at vi ikke kan gøde markerne optimalt, så kommer vi til at øge importen af protein – og det er vi ikke interesseret i”, siger Per Larsen.

Du kan læse Maskinbladets artikel via linket HER, mens Landbrugsavisen ligeledes beretter om flytningen af landbrugsforhandlingerne HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Konservative: Landmænd skal kunne gøde markerne optimalt”

 1. Torben Kaare Lindholst

  Sådan siger mangemillionær, erhvervsleder og tidligere Goldman Sachs-direktør, August Lund påTwitter
  https://twitter.com/AugustLund0/status/1440014832103792649
  August Lund (ich bin du bist er/sie/es/ist)
  @AugustLund0
  Dansk animalsk landbrug er en stor bistandsklient!!!
  Det bedste vi kan gøre for økonomi, klima, biodiversitet og sundhed er at lukke lortet. Dansk landbrug er i den nuværende form samfundsskadelig aktivitet…
  #dkpol

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.