Det handler ikke kun om penge – men også om virkemidler

Venstre vil især sætte hælene i overfor flere nyttesløse tiltag på dyrkningsfladen, lyder det om igangværende landbrugsforhandlinger

Poul Uhrenholts gård

Den helt store knast i tidens landbrugsforhandlinger på Christiansborg handler om penge – det gælder såvel midler til erstatning for udtagning af lavbundbord som generel finansiering af landbrugets grønne omstilling.

Men det handler også om andet og mere end kroner og øre, for eksempel virkemidlerne, påpeger Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen overfor Landbrugsavisen:

”Og det gør også en forskel. Målrettet regulering på kvælstofområdet er glimrende til en vis grænse, men når dyrkningsfladen ikke er større, så skal vi bruge flere kollektive virkemidler. Og når vi ved, at muslinger virker på den front, så lad os da bruge dem”, siger han.

Du kan læse hele Landbrugsavisens artikel via linket HER.

Mere om landbrugsforhandlingerne: Statsminister Mette Frederiksen (S) fastslog i forbindelse med weekendens socialdemokratiske kongres i Aalborg, at en kommende landbrugsaftale skal have et bindende CO2-mål for landbruget. Det kan du læse mere om i Landbrugsavisens artikel HER.

Selv om landbrugsforhandlingerne – ikke mindst hvis du spørger landmændene selv – burde indeholde diskussioner om meget andet og mere end penge men faktisk om erhvervets fremtid, er det stadig finansieringen, der fylder det meste af debatten. Som du kan se i Landbrugsavisens omtaler HER og HER taler Venstre stadig for at give flere penge til landbruget i forbindelse med aftalen, hvilket Det Radikale Venstre ikke længere er så afvisende overfor.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.