Det, der gav hende mest skældud, har også gjort hende mest stolt

Dansk Folkepartis fødevareordfører har meldt kunstner til politiet, efter at han forsøgte at lokke vildsvin gennem hegnet ved den dansk-tyske grænse

Demonstration i Aarhus med Lise Bech 2

Kunstneren Carl Plum forsøgte i august at lokke vildsvin over grænsen med bl.a. dufte. Det har nu medført en politianmeldelse fra Dansk Folkepartis fødevareordfører Lise Bech.

”Jeg ønsker at anmelde Carl Plum for bevidst at have sat Danmarks fødevareeksport i fare. Carl Plum har forsøgt at lokke vildsvin ind over grænsen ved et hegn, der netop er sat op for at forhindre vildsvin i at krydse den dansk-tyske grænse”, skriver Lise Bech til ordensmyndigheden.

Carl Plum ville i forbindelse med kunstprojektet Walking Landscapes ”gøre vildsvinene opmærksomme på, at der er en åbning her, de kan komme igennem”, som han har udtalt til JydskeVestkysten. Lise Bech mener ifølge Effektivt Landbrug, at kunstneren åbenlyst ikke forstår, hvorfor vildsvinehegnet er sat op.

”Det er nok det, jeg har fået allermest skældud for i min tid i Folketinget”, siger hun om kampen for at holde svinepesten ude.

”Men på den anden side er det noget af det, jeg har været mest stolt af, for det har jo virket! Folk mente jo ikke, at det virkede, og at det har været synd for dyrene og så videre. Men senest har vi set historier om, at det virkede. Der er ikke flere vildsvin i Danmark”, lyder det bl.a. fra Lise Bech.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER, mens også Landbrugsavisen beskæftiger sig med sagen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.