BL’s faglige direktør savner regeringens forståelse for plusser og minusser i klimaregnskabet

Landbrugets positive klimabidrag fremgår tydeligvis ikke af den socialdemokratiske regerings udspil til landbrugsforhandlingerne

landskab-hvede-juli-16-1

Landbrugets evne til at binde CO2 i afgrøderne – og dermed bidrage positivt til klimaregnskabet – fremgår slet ikke af den socialdemokratiske fødevareminister Rasmus Prehns udspil til de igangværende landbrugsforhandlinger. Og det provokerer Jørgen Evald Jensen, som er faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug:

”Hvis du tager en god hektar landbrugsjord ud af drift, hvor du ikke opnår nogen reduceret omsætning af noget humus til at modvirke det, så har det bare resulteret i et mindre CO2-optag – og det kan direkte dokumenteres. Så er det en negativ klimapåvirkning”, forklarer Jørgen Evald Jensen vedrørende forslagene om udtagning af landbrugsjord til Maskinbladet.

”Det, jeg nok er mest rystet over, det er, at der simpelthen ikke synes at være nogen forståelse for de reelle problematikker i udspillet”, tilføjer han.

Du kan læse hele Maskinbladets artikel om emnet HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen