Professor: brug pengene på noget andet

SF vil bruge 8 milliarder på at “redde” grundvandet fra pesticidrester, der ikke er skadelige. Pengene kunne bruges langt bedre et helt andet sted, lyder det nu fra professor

nina-cedergreen2

Nina Cedergreen, professor i miljøtoksikologi på Københavns Universitet og ekspert i pesticider, udtaler i en artikel hos mediet Indblik.dk, at der er alt for stof politisk fokus på pesticider. Hun opfordrer til at se på de stoffer, der rent faktisk påvirker danskernes sundhed. Interviewet kommer som opfølgning på SF’s forslag om at lave en fond på otte milliarder kroner til udtagning af landbrugsjord for at sikre drikkevande.

“Jeg synes derfor, man kunne bruge de 8 milliarder meget bedre, hvis man ville screene bredere for skadelige kemikalier og fokusere på de kemikalier, der med størst sandsynlighed vil påvirke vores sundhed. Det gør vi ikke ved at have et ensidigt fokus på pesticider og se bort fra andre potentielt skadelige stoffer”, siger Nina Cedergreen.

Læs hele artiklen HER

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Professor: brug pengene på noget andet”

  1. Professor Nina Cedergreen’s udtalelser falder sikkert i god jord, både hos BL og L&F. Men det gør sikkert mange af professorens udsagn, nu jeg får tænkt mig om. Det kunne være interessant at spørge professoren hvorfor mon.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.